Händer lite av varje

Hej igen

Denna veckan har varit lite upp och ner. Inte med Alma så mycket men mest med husse.
Letar nytt jobb och sen kommer Ki att komma hem. Troligtvis blir det imorgon tisdag eller onsdag.
Vi får se
Sen vet jag inte om jag ska använda Alma eller Ki i min utbildning på försvaret nästa vecka(v49).
Kan inte bestämma mig. Får kolla med Almas uppfödare vad han tycker.

Alma har jobbat på bra denna veckan. Har haft lite koncentrationssvårigheter igen men jag tror det kommer ett löp när som och sen har hon kommit in i den fysiska mognadsålder och den kan vara jobbig.
Annars går det fint.
Vi har nu börjat träna in framförgåendet och det börjar komma sakta men säkert. Vi har bara testat två gånger men redan har hon fattat vad jag vill. Det kommer. Värre är det med apporteringen. Den vill sig inte. Vi får kalla in experterna och se vad de säger. Det är ju en bit kvar innan vi kommer ut i brukssvängen. Ända tills slutet av mars men det går fort dit.
Vi var och tränade uppletande i söndagsmorse och för första gången så körde jag med full ruta. Det var lite konstigt tyckte hon. Så långt till kanterna. Hon hade även fyra föremål utlagda i rutan trodde jag. Jag hade ett som trillat ur min jackficka så det blev fem. Hon tog de tre första direkt och med god fart men sen segande hon. Jag fick ut och gå en runda i rutan innan hon gav sig ut igen. Men det kommer.
Hon är ju bara 8 månader.
Idag körde jag henne på krut för första gången. Hade lagt det på en stol och det var ju inte så bra. Hon tog föremålet i munnen som krutet var i och det kunde gått illa om jag inte hade hunnit fram och tagit ut det.
Jag pratade med en på FHTE sen och fick lite träningstips på hur jag kunde göra.

Snart är det lördag och då drar vi upp till Stockholm för en veckas utbildning till skyddsfigurant inom försvaret.

Ha det gott s

En rolig vecka

Hej

Nu har det hänt grejer. Vi har gjort lite inomhus uppletande i min brors garage. Vad kul hon tyckte det var. Körde 3 uppletande där och det gick fint. Sista föremålet hade jag gömt i en låda. Hon snurrade väldigt mycket innan hon gick ned med hunvudet i lådan och hittade föremålet. Ska öva mer där. Det ger resultat även ute på vanliga uppletandet i fältet. Körde igår lördag ett litet uppletande på fält. Rutan var 12x55 m och jag la ut två föremål när vi vallade av rutan. Det ger med stormsteg. Rätt ut i den ena hörnan, vände tillbaka ca 2m och fick vind av föremålet och in och tog det. snabbt tillbaka och lämnade det och sen ett nytt skick. Hade flyttat mig lite i sida. Full fart ut till slutet av rutan och ny vind av  nästa föremål. Tillbaka med det och ett väldigt glädje skutt av husse. Det har gett resultat av allt det vi tränat inomhus. Det ska tilläggas att det var sjätte gången vi var ute i naturen och tränade.

Förra söndagen var vi och tränade spår. Flera vinklar och en spetsvinkel. 1200 m långt cirka. Hon var slut vid 1000 m men av ren vilja så tog hon sig till slutet. Hon är duktig min tjej.

Nu ska vi åter till min bror och göra lite inomhus uppletande. Nästa vecka ska vi pröva på att söka krut.
Vi får se om hon kan bli lika duktig där som på vanliga leksaker.

Ha en underbar vecka så ses vi.

Mvh Magnus o Alma

Hon är duktig

Hej Alla glada

Nu har vi fått igånga denna blogg och ska försöka uppdatera den var vecka.

Denna veckans träning har bestått av ett lydnadspass och åtskilliga uppletande inomhus i min lägenhet.
De har funkat över förväntan och det ska snart bli en ny plats. Hade tänkt att jag skulle åka hem till min bror och hans garage och träna. Det finns åtskilliga gömställen där. Hmm hon kommer att vara trött sen men det gör inget. Kunde vara skönt om hon sov en kväll utan att störa husse när han tittar på sitt favoritprogram på TV.
Helgen som kommer är tänkt att det blir lite bitövningar och sökträning. Måste försöka få igånga skallet bara. Söndagen kommer det bli inomhus uppletade och spår är det tänkt.

Ha en underbar vecka så hörs vi.

Mvh Almas Husse