Hos hunddoktorn

Hej igen

Nu har jag varit hos Pelle hunddoktor och blivit kollad.
Han sa att det troligtvis var en muskelbristning med inflamation i som jag hade.
Så nu ska jag äta medicin i tio dagar och bara koppelrastas och inget bus. Gissa om matte såg mörka moln på himmlen.

Jag skulle inte sluta träna men det fick inte bli så mycket spring. Tråkigt tycker jag men förhoppningsvis så blir jag bra igen.

Ha det gott från sjuklingen Alma

Ps Jag väger 31,5 kg nu och jag var normal i hullet tyckte Pelle.

1-åringen

Hej
Alma här.

Nu har jag och mina syskon fyllt ett år och livet har öppnat ännu fler portar för oss. Vi får börja tävla bruks och en massa andra saker kan vi göra nu.

Sen sist jag skrev så har det hänt lite av varje. Jag har tränat lydnad och haft lite rackartyg för mig men det sista ångrar jag. Husse blir inte glad och jag får höra det. Idag så bet jag lite i husses bil och det skulle jag inte gjort. Likasom att springa in till grannens hundar för att leka när vi skulle iväg.
Jag haltar lite på mitt vänster bakben så husse vill inte att jag leker just nu. Husse ska prata med Pelle(vet.) imorgon så ev så får jag lite medicin att äta.

Igår när jag fyllde år så fick jag en go våffla, ett nytt gossedjur( en räv)  av husse + att han badade mig så jag skulle vara fin på kvällen.
Vi hade varit ute och målat på mitt hopp hinder. Jag fick inte måla sa husse och det gjorde jag inte heller. Jag var framme och tittade på det men annars höll jag mest koll på grannen som var ute.

I onsdags så hade husse kursstart för sina nya appellspårs adepter. De skulle visa vad de kunde men gissa vem som fick visa hur det skulle se ut? Alldelles rätt gissat. JAG fick ännu en gång rycka in och visa hur skåpet skulle stå. Husse lite nervös som vanligt inför publik så det skärpning som gällde här.
Vi fick beröm och jag hörde husse pustade ut efteråt. Kenneth som också var med sa att det var det bästa han sett på länge och såna ord slösar han inte med. Gissa vem som var stolt i ryggen som en fura? Jo Jag

annars har det varit en lugn vecka och nu får vi ta det lite lugnt eftersom jag haltar på mitt ben. Så denna veckan kommer det inte att bli mycket träning. Husse hade anmält mig till månadstävling på klubben så vi får se imorgon hur jag mår då. Husse säger att det troligtvis inte blir något. Det är synd för vi är bara två anmälda i vår klass.

Nu ska jag gå och terrorisera matte lite så vi hörs

Ha det gott

Kram "sjuklingen" Alma

Nu e jag glad igen!

Nu är jag glad som en hund kan vara. Ni som hänger med i mina berättelser kommer ihåg att husse sa en gång att jag skulle få följa med till jobbet. Då var jag sur för att han inte höll vad han lovat. Men nu ska ni höra.
Igår lördag så fick jag följa med. Husse blev inring för han som hade jouren var tvungen att åka med en f.d. tjej till sjukhuset för hon hade krockat.
Jag såg hur husse snabbt fick på sig uniformen och vi var snabbt i bilen. Husse hade blivit lovad att han kunde vara på brukshundsklubben i stället för kontoret. Det var ju ändå bara ett dagpass.
När vi precis hade kommit fram till jobbet så fick husse bråttom för det gick ett larm som han var tvungen att åka på. Jag fick stanna i vår egen bil tills husse kom tillbaka. Hade ju inte hunnit flytta buren än.
Rätt snart så var husse tillbaka och jag fick åka i larmbilen. Så vi åkte ut till brukshundsklubben och hade precis börjat träna lite när larmet gick igen. Denna gången var det nere i byn och vi begav oss dit. Jag fick stanna i bilen och vänta tills husse hade kollat byggnaden. Inga tjuvar där inte. Bara en sk mobil som hängde i fönstret som utlöst larmet. Det är inte ofta vi har tjuvar på vårt distrikt. Det händer men det är inte ofta.
Tillbaka på brukshundsklubben så hade matte och våra andra kompisar Mia o Jonas kommit. Matte o Mia skulle ha lite nybörjare på kurs.
Husse kom ut och tog lite foto på mig i bilen och utanför.
jag och husse gick och satte oss på altan och myste lite innan vi gick upp i skogen.
Döm om min förvång så helt plötsligt så kom en person gående mot oss och slog med en pinne i marken.
Först brydde jag mig inte men sen kom han närmare så då blev jag lite rädd och gav till ett skall och han backade undan ifrån oss. Jag blev lite paff men sträckte på mig. Sen komma han emot oss igen och då skällde jag på han igen och då backade han undan igen. Han måste varit knäpp för den dumme kom emot oss igen och då kunde jag inte hålla mig. Jag skällde ut honom efter noter och han sprang en bit och vi efter. Hörde hur husse berömde mig och jag skällde ett par skall till.
Nu var han skrämd och vi gick tillbaka till klubbstugan och myste lite innan det blev dags för mig att sitta i buren igen.
Jag har mina misstankar om att det var Jonas som var den dumme personen i skogen men jag är inte säker. Skäll fick han iallafall.
Husse tyckte att jag skött mig bra och jag kan kanske bli en bra väktarhund tillslut. Jag befann mig framför husse hela tiden och det tycker han om. Jag är ju trots allt en allsmäktig tyrann som heter Alma. :-)

Innan i veckan så har det bara varit lydnadsträning och det går så där. Husse har byggt ett hopphinder som vi har hemma och tränar på. 
Ingen sökträning denna veckan. En skulle hämta en valp och någon skulle på teater. Svikar tycker jag.

Ha en bra vecka så hörs vi igen.

Ps Husse, matte och jag ska bo på det vandrarhemmet som Kennelhusse och matte rekommenderade till oss. Hoppas det är fler syskon som ska bo där. Det skulle vara roligt.
 

En stor dag

Hej allihopa
Nu får jag berätta lite vad som hänt i veckan.
I måndags så fick vi reda på varför min hundsambo Sixten varit så slö och haft lite kramper ibland. Han har fått tillbaka sin Elischa( hur det nu stavas) och det är inte roligt. Vi får inte busa så mycket nu och han får inte träna så mycket heller. Trist men sånt är livet.

I torsdags så var jag med husse uppe i skogen och la ett spår. Ja som vanligt så får jag sitta i bilen och titta efter husse när han ger sig iväg. När han kom tillbaka så vart han rejält svettig och det kan ju bara betyda en sak. Långt spår. När vi åkte ifrån skogen så åkte vi hem till husses bror och hjälpte husses mor att klyva lite ved.
Efter en timme så skulle vi tillbaka i skogen och husse hade slagit på stort. Små tjejerna skulle med i spåret. Inte för att jag brydde mig mycket men "farmor" skulle med med och hon släpade på Rottisen Ina. Gissa om jag fick störning i spåret. Men klok som jag är så brydde jag mig inte utan tog upp spåret och följde det hela vägen runt. Skulle tippa på att det var ca 1200m långt. Småtjejerna hängde med hela vägen men "farmor" gick tillbaka till bilen efter en liten bit och väntade på oss där.

Idag söndag (11 mars) så hade vi stor inskrivning på klubben för alla som skulle gå kurs. Många blev det som kom. Vi hade även lite uppvisningar på olika grejer som vi tränar. Jag skulle visa spår och husse hade lagt ett lite kort spår till mig. Ca 125m långt med en vinkel. Han hade faktiskt tänkt till denna gång och lät mig spåra ( så de kunde se mig) först från sidan och sen spårade jag rakt emot dem. Han hade lagt ut två träföremål och ett slut. När vi var klara så fick vi applåder från publiken och jag var jättestolt. Guiden som pratade innan jag spårade sa efter åt att det var jättebra gjort av mig att spåra rakt mot publiken utan att störas av dem.

Senare på kvällen så var vi ute på fotbollsplanen och gjorde lite inkallningar. Husse försökte lura mig genom att ställa sig i fotbollsmålet och kalla på mig. Han trodde att jag skulle springa in i nätet men så dum var jag inte utan jag saktade ner och satte mig nästan som jag skulle.

Ha det gott så hörs vi

Kram Alma

Så kom den stora dagen!

Idag tisdag, så kom den stora dagen som Alma skulle göra premiär i skyddsarmen.
Jag hade tränat lite lydnad innan jag gick bort och hämtade skinnbiten jag har när jag tränar bett på henne.
Tog även med min unghundsarm och tänkte jag skulle börja introducera henne i den. Efter några bett i skinnet så tog jag armen och lekte lite med den. Hon högg i den och fick vinna den ett par gånger innan jag tog den på på armen och hon fick pröva den där med. Det ser rätt hyfsat ut och det kom till och med ett skall när jag stannade och hon släppte. Ska bli kul och få jobba vidare med det. Hennes släppande är bra men kan bli mycket bättre.

I söndags så var jag och min kära sambo ute och spårade. Under tiden hon fixade fram frukosten så åkte jag iväg och la ett par spår till oss. Jag gjorde ett vanligt appellspår till hennes hund och ett typ appellspår( lite fler vinklar och lite längre) till Alma. Jag hade beräknat att det skulle ligga ca 3-4 tim. Mest för att försöka få Alma till att spåra lugnare.
Första sträckan gick bra men sen märktes det tydligt att hon inte riktigt kunde klara ut så gamla spår. Det är bara till att backa i ligg tiden och öka med lite mindre tid. Mitt mål är ju att hon ska klara 6 tim gamla spår. Sen när det blir vet jag inte men ska se om vi kan klara det tills hon är två år.

Jag funderar på om jag ska köra rullmarkering på henne i söket. Hon har problem med sin skall markering och jag funderar på att lägga den åt sidan tills vi måste ha den i elitskyddet. Det är långt tills dess och det är kanske bättre att hon får köra rulle så länge.
Vad tycker ni?
Skriv en kommentar

Ha det gott