Nu jäkl... SM drömmen går vidare

Nu har vi äntligen kommit med i högre spår och utan det som reserv. Ännu kan ett av mina mål bli verklighet.
Den 9:e nov tävlar vi högre spår i Åhus. Håll nu tummen att det går bra.

Vi är 3:e reserv på lägre söket i Norrköping så det är nog inte så står risk att vi kommer med när de bara har 4 lägrehundar.

Alma har haft en slapp vecka denna. Hon har mest bara promenerat och myst med oss. En objektsträning och två lydnadspass har hon hunnit med.
Objektträningen gick ut på att jaga bort filuren och det gjorde hon bra. Lite mycket drag i kopplet men hon ville fram och det är ju bra.
Lydnaden går så där. Hade ett litet problem med apporteringen. Hon ville inte lämna min sida förrän jag sa Jaa efter apport men jag har nog löst det tror jag. Får se när vi tränar nästa gång.

Igår hade vi fest på klubben och vilken fest. Högt i tak och mycket roliga kommentarer.
Efter att jag och några andra bestämt oss för att dra vidare så hamnade vi på puben. Där var med god stämning och högt i tak. Vid två tiden vinglade jag hemåt. Vilken tur att man inte har så långt hem.

Nu ska jag ta mig till klubben och lämna lite spårgrejer tills imorgon. Vi har appelltävlingar. En av mina kursare ska tävla. Hoppas det går bra så man slipper skämmas.

Almas nya munkorg har blivit klar. Nu ska den bara provas med på figge.

Ha det

Klarade utbildningen

Tjaho kan man väl säga

Jag klarade min utbildning till hundförare(väktare). Det teoretiska är gjort. Nu ska vi bara försöka få liv i Alma med.
Detta efterlyses:
1 st krokodil passande till liten schäfertik
1 st V8 pssande dito
och 1 svärm jordgetingar.

Detta behöver jag för att kunna köra upp Alma stjärnan.

Se det nu inte som ngt negativt utan det finns hos henne men jag MÅSTE plocka fram det på ngt vis. Det ligger gömt i henne.

Vi fick göra provet idag fast då mest bara för att känna på det. Lydnaden gick bra. Hade inte oroat mig så mycket för den utan det var för skyddet.
Framföringen gick bra. Godkänd men inte väl godkänd.
Så var det då överfallet. Det gick inte. Avvärjandet blev det inget av. Alma försvarade inte mig och jag fick en smäll av skyddsarmen. Lite kritik måste jag ge till proledaren för han släppte oss förnärma figuranten så vi han inte med. Inget försvar men ändå. Hade han hållt sig till reglerna så kanske det gått bättre.
Efterbevakningen vid visitationen gick bra och även transporten. Allt kan bli bättre men detvar godkänt.

Under veckan så har vi kört mycket skydd och jag har sett hur Alma har gått lite fram och en djupdykning till källaren. Kravlat sig upp igen och gått på. Men som sagt att det saknas det lilla extra.
Hon har visat sig relativt stark i miljön men ändå belastad. Hon fixar inte när det kommer saker flygandes över oss. Då blir hon lite orolig och släpper bettet för att genast bita om igen.

Kursen har varit bra och jag har fått lära mig lite nytt.

Nu låter det som jag skriver ner min hund till källaren. Ja lite gör jag men jag ska fan o mig plocka upp henne därifrån.
Jag ska bara försöka hitta rätt hjälp och rätt trådar/knappar och dra/trycka på.
Jag älskar min hund och jag hoppas att jag ska kunna använda henne.
Jag vet att jag i ett blogg inlägg skrev att hon försvarade mig. Ja den gången gjorde hon det. Kan vara att hon kände till platsen och figgen men ändå. Jag vågar inte lita på henne. Inte så mycket som jag vill. Provledaren sa att jag kunde mycket väl polera och fernissa till henne för ett prov men jag lurade bara mig själv.
Så det var med både glada miner och ledsna miner jag åkte hem i eftermiddags.

Till uppfödarna: Jag ska fan i mig göra väktarhund av Alma. Var så säkra. Så om jag ska åka upp till er och träna var vecka. ;)

Simma lugnt gott folk. Nu ska jag ut i natten igen och se om jag hittar någon liten fjortis och spöa skiten ur. *skojar*

See Yaa

Nu är vi igång

Måndag morgon och klockan ringer tidigt. Typ 06.15 och då brukar jag lägga mig men inte idag. Idag ska jag och min stjärna iväg på utbildning. Väktarhundförarutbildning.
Gav mig iväg lite lagom och hade tagit till tiden lite för att vara ute i god tid och kunna rasta Alma en runda när vi kom fram.
Efter inställese och information och presentation så var det då dags för de förstalektionerna.
Inlärning stod på schemat och vi diskuterade olika inlärningsmetoder och dylikt.
Strax före lunch så var det då dags att omsätta detta i praktiken. En hund ut och lite info om hunden och dylikt.
Han visade lite om hur de tränade och lite positiv och negativ kritik på den hunden.
Sen var det då avbrott för lunch.
När det sen var stjärnan och jag så var det nästan bara positiva grejer. Lite negativt men det gav mig en liten tankeställar och nya anfallsvinklar för att göra stjärnan bättre.
Lydnaden är inget oroar mig för den dagen vi ska göra uppkörningen. Har vi tur så funkar allt denna veckan så vi kanske kan göra det på fredag. Hoppas kan man alltid.

I helgen var vi i Skara och körde lite spår med Combat Alma. Tack Jonas för det namnet.
Jag hade bett min spårläggare och numera flickvän att göra ett flyktspår.
Jisses vad vi fick. Ett bra upptag och det gick iväg i 190. Jag småsprang efter Alma. I storskog och sen in i en granplantering, tätt som en vägg. tappade spårlinan och Alma försvann i det täta. Fick kalla in henne och ta ett nytt spårupptag. Ut ur djungeln och vidare ut i ett kärr. Där tappade vi spåret.
Efter att fikat och gjort lite med hennes hundar så gjorde vi sett nytt spår.
Denna gången fick Alma se henne när hon försvann. In genom en tätt småplantering. Efter det så släppte jag på Alma och hon snabbspårar genom buskarna och figgen flyr när hon kommer ut ur buskarna. Efter att skrikit åt figgen att stanna eller jag skickar hund så skickade jag Alma på revir och figgen stannar innan hon är framme. Det blev en fin anskällning. Efter ett tiotal skall så belönar figgen Alma med tennisbollarna.
Ett bra slut och lite roliga övningar för Alma och för mig.

Imorgon ska vi prata mentalitet på kusen och se ett L-test. Ett intressant ämne och roligt med. Jag gillar den biten skarpt.
Ha det gott

Hmm?

I måndags så hade vi möte på jobbet. Fick reda på att det var en missbrukare som tog sig in i ett hus och sov över där. Fick berättat att han kunde vara farlig och hade vid något tillfälle burit kniv.
Jag tänkte för mig själv att han ska ut från det huset om han är där i natt. Här ska fångas bus.
Pratade senare på kvällen med chefen och berättade vad som var på gång. Hade varit lite tidigare på kvällen vid huset och såg då att det var tänt vid ett fönster och senare tänt vid ett annat. Alla dörrarna var låsta. Fick besked om att jag inte fick gå in dit själv utan ta hjälp av kollegor eller polis.
Pratade med kollegorna och de var på hugget. Sagt och gjort så kl 22.30 gick vi in som värsta swatteam. Beväpnade med batong och maglite lampor. Jag i täten och de andra efter. Dörr efter dörr tog vi oss fram och in i lägenheten. Vi hörde en person där inne och efter att bett honom öppna så hände inget. Vi stod kvar ett par minuter men inget skedde. Nu kom fegheten in. Feghet eller klokheten det får var och en bedömma.
Vi tog oss ut igen och larmade polisen. Nu behövde vi en hund och lite andra tyngre saker. Alma var ju hemma. Vi ska på utbildning nästa vecka så jag ville inte äventyra något.
Ringde polisen och fick reda på att det inte fanns en bil ledig. Men va fan. Jag ringer aldrig utan jag behöver hjälp och då menar jag hjälp. Jo förresten det finns en bil ledig men den är i stan. Ja då får vi vänta på den. Ja den är på väg. De ringer dig. Efter 35 min så ringer de och säger att de kör ifrån stan nu. Då hade narkomanen kommit ut och satt och väntade på polisen. Vi hade bett honom stanna kvar.
Efter ytterligare 30 min kom de och då var jag rätt trött. Såg min lunch försvinna och ett jä.... tempo skulle jag behöva för att få allt klart innan jag skulle sluta. Men det gick.
Vad händer när de kommer?
Jo de släpper honom vind för våg efter att bara pratat med honom. När vi sen hittade minst 2 gr heroin där inne+ sprutor och kanyler så bara låter de honom vandra. Grrr  Vet inte vad de grundade det beslutet på. Någon som kan förklara det för mig?

Tisdagsnatten var lugn och hade inte ett dugg att göra.
 
Alma har kört bevakningsövningar och lite fastagande på mig. Igår kväll (onsdag) så efter kursen körde jag lite transporter på Henrik. Gick jättebra. Liten anningen släppte hon sin position men tog tillbaka den igen efter jag sagt till henne. Hade bra fokus på figgen. Fasttagandet gick med bra. Gjorde ett civilsändande och det var mycket bra. Körde det i skyddsarm för munkorgen har vi inte fått ännu. Ska förhoppningsvis komma denna veckan. Har lämnat in den för nitning.

Vi har kört mycket markeringsövningar på Alma och det har gjort nytta. Förbudträningar har med kommit ifråga men det går bättre och bättre. Hoppas nu man kommer med i Norrköping.
Spårade i lördags efter en fingerad tjuv. Jag gick och hämtade Alma i bilen medans spårläggaren försvann. Mycket zick-zack över ett  fält. Trodde hon var bakom en rundbal men när spåret kom fram till ett buskage så satt hon där inne. Gömd men ändå så hon kunde se hur vi gick.  Alma gjorde ett bra spår och det var jag nöjd med. Idag blir det mer spårträning och markeringsövningar.
I helgen ska jag till Skara och träna spår. Ska bli kul och komma ut på nya marker och nya spårläggare.
Man vet aldrig kanske blir fler gånger där uppe. ;)

Appelkursarna fick visa vad de lärt sina hundar hittentills och det såg bra ut. Mycket bra på någon. Två st är färdiga för tävling och två behöver träan mer men jag tror nog att jag ska få ut dem med till våren. Hoppas det iaf.