Funderingar

Tjena

Ibland funderar man över livet och när man har det arbetet som jag har så funderar man ännu mer ibland för det ges tid till det.
Funderarde idag efter att jag varit hos massören hur det kan komma sig att vi tittar mer och mer på asiatiska behandlingsmetoder nu för tiden jämfört med för tio år sedan. Healing och allt vad det heter som vi använder oss av idag. Massagen var inte något man hörde om för 15-20 år sedan. Hade man ont så gick man till läkaren och fick ett recept eller så fick man en cortison där man hade ont. Idag går man till sjukgymnaster och massörer när man har ont. Kan inte de hjälpa en så blir det till läkaren.
En annan grej som kommit med de sista 10 åren är tarotkort och att man ska spå sig. Nästan de flesta man har pratat med säger att de vill eller har varit och spått sig i en kortlek. Vissa tror inte på det och vissa följer det till punkt och prick.
Visst är det konstigt.

Vi hade en diskution på jobbet idag angående att det var så stor lottovinst. Hela 138 miljoner skulle lottas ut om man hade både joker och lotto rätt. Gisses vad pengar. Vad skulle ni göra för dem?
Själv hade jag nog fått söka psykhjälp för jag hade inte fattat det. Tyckte det var overkligt när jag vann 10 000 på trissen.  Hur skulle det då bli med 138 miljoner? Jag skulle nog inte behövt jobba fler nätter iallafall. Kunde träna hund hela dagarna och bara njuta av tillvaron. Man hade nog ett annat förhandlingsläge med bankerna.

Nåja drömma kan man göra.

Alma då?
JO det ser ut till att ha lossnat lite i söket. Har fått upp drivet i sökarbetet och anskällningarna har med blivit bättre. Långt ifrån det man vill ha men det är mycket bättre.
Det har inte hänt så mycket i vår värld just nu utan vi har bara varit och tränat sök, lydnad och kondition.
Har förresten gjort premiär med cyklen i tisdags. Hon fick springa lös sidan om och det funkade fint. Nästa gång ska vi testa springern på henne och se om det går bra.

I söndags så åkte jag och min mor till Stockholm för att åka på kryssning till Åland. Jag var lite skeptisk till att sitta i en buss så långt då buss står absolut längst ner på mitt fordonstransport medel. Har liksom åkt buss i 13 år i skolan och det suger fortfarande. Upp gick bra men sen när vi skulle hem. Då visade sig bussen från sin jävligaste sida. Träsmak i baken och trångt som tusan. Fasten jag satt på samma plats både upp och ner.
Kryssningen då? Jodå det var fullt ös från ombord stigningen tills vi gick av. Detaljer lämnas inte men jag var i säng klockan 5 på morgonen och sista ölen slank ner vi 3 på morgon. Träffade supertrevliga människor där.
 

Ha nu en underbar vecka så hörs vi

Mvh Magnus o Alma

Hon är en stjärna

Halloj

VI FIXADE DET IDAG. Alma klarade sitt L-test och får nu utbildas till väktartjänst.

Det är med stor glädje jag skriver detta.

Vår dag började kl 07:00 imorse då klockan ringde. Upp som en raket för jag vet att jag somnar om annars.
Kl 07:45 så var frukosten var avklarde både för Alma och mig. Vi satt i bilen och var påväg till Revinge. Vi skulle möta upp en kompis till mig som i all hast fick rycka in som fotograf. Jag ville ju filma det hela.

09:30 så var det äntligen dags. Alma var rastad och husse nervös så skinnet höll på att lossna.
Efter knapp timme var hela rasket över bortsett från domen. Ytterligare en stund senare så var det då dags att få bedömningen.

Hon är godkänd för att testas som väktarhund. Saknade lite för att testas för polisiärt arbete men det spelar ingen roll. Hon var GODKÄND. Hade det inte varit för jag skulle jobba i natt så hade jag kört raka vägen hem och slagit upp en stor rom o cola.

Vad fick hon då för omdömme? Jo följande:

Tillgänglighet  : Öppen tillgänglig             Svarar, hanteringsbar

Kamplust:          Måttlig -                              Svarar på kampinviter

Temperament:  Livlig                                  Uppmärksam, snabb, anpassar sig

Skärpa:               Måttlig                                Avpassat

Försvarslust      Liten                                   Målmedvetet avvaktande

Nervkonstitution  Nervfast                          Bra med enstaka fel

Hårdhet                Något vek                        Visar minnesbilder. oftast ej undvikande

Dådkraft             Stor                                     Självständig, snabbt de flesta

Skottfast            Skottfast                             naturlig reaktion


Lämplig att prövas som väktarhund

Lämplig för militärt bruk / bev / min.


Motivering/ kommentar


Hon svarar på kontakt men en viss ängslan i hanteringen kan märkas. Hon har i många delar en bra kamplust, jagar intensivt, söker intensivt men är begränsad i gripande delar. Hon är känslig för belastning från figurant och viss mån även från miljö. Hon har ett temperament, är uppmärksam, snabb i reaktioner och anpassar aktivitetsläget. Hon har förmåga att bli arg vilket hon visar vid ett antal moment, det är en avpassad aggression. Hon positionerar sig framför föraren vid både släde och spöke men är ej bitbenägen utan förblir passiv trots kontakt. Hon har god koncentrationsförmåga, är lugn i passivitet, avreagerar mestadels snabbt samt gör rätt kopplingar. Det enda negativa är att hon har mycket ljud för sig vid bl a passeringar. Hon har en förmåga att skapa minnesbilder men de är mestadels positivt karaktär. Hon har en god dådkraft och löser självständigt. Reaktionen vid skott är naturlig.


Han är bra i de miljöer testplatsen erbjuder. En viss ängslan kan konstateras när hon belastas av kastade föremål i samband med kamp och leta övningar. Hon blir störd och reducerad i sin arbetslust.


Hon gör ett bra test där hennes begrännsingar mot tjänst framförallt ligger i en begränsad kamp/byteslust. Hon måste utveckala gripande delar och göras tåligare mot belastningar från figuranter och miljö för att fungera i tjänst. Hon står emot bra vid hotbilder men aktiverar ej försvaret i form av att gå till angrepp. Med styrning och hjälp i träningsuppläget mot skyddshund kan hunden bli en väktarhund.


Etrt överfall utan skyddsattribut genomfördes och hunden angriper ej utan blir passiv och hamnar i anskällning.


Testledare

Jerker Lawesson / Hundbefäl PHT Skåne



Detta var vad som skrivits och sagts om Den Allsmäktige Alma


En stor milstolpe har passerats och jag är glad som en speleman. Nu väntar bara en omröntgen av hennes höfter och sen får vi se hur det utvecklar sig i framtiden.


Ha det gott, gott folk


Snart får vi svar

Hej

Nu är det lördag kväll och melodofestivalen har gjort sitt intågande för denna säsong. Vet inte vad man ska säga men det är inte mina favoriter precis som gick vidare. Jo Amy gjorde en bra insats men det finns de som kom till andra chansen som inte skulle varit där i mitt tycke. Skit samma jag kan inte göra något och ska vara tyst egentligen för jag röstade inte. Nå ja skit samma

Nu till min goda vän fyrbeningen Alma. Hon rocker fett den hunden.
Idag var det sökträning på schemat och jag skulle försöka få lite mer driv i henne. Har haft lite mycket lydnad i skogen och det har hemmat henne. Idag sket jag i lydnaden och hon fick endast några korta kommando. Lite måste det vara.
Först ut till figgen och skällde på honom. Kampade lite och sen fick hon skälla iväg honom. Tillbaka igen till stigen och samma visa på samma visa. tre gånger fick hon göra detta och sen vila lite innan jag tog ut henne igen  och körde på andra sidan vägen. Hon hade bra fart idag och drog rätt genom buskar och annat som var ivägen.

Härom natten när vi jobbade så fick hon gå med på ett av objekten. Vi kom i lugn takt och kände på dörr efter dörr. Alma först och jag en koppellängd efter. Alma rundade en hörna och blev som frusen till is. Hörde ett skrik i de högre tonerna och jag skyndade runt hörnan. Där satt en tjej och en kille och darrade. Tjej gjorde nog på sig på hon satt lite konstigt. Jag vågar inte tänka vad de hade för sig och kommer det då 32 kg schäfer huxflux och stör, så hade nog jag med blivit rädd.
Det gick bra iallafall och jag gick in och släckte, stängde fönster. När vi kom ut igen så frågade jag om de hämtat sig och vill hälsa på henne. Allt för att de skulle få lite plåster på såren eller chocken. Jo det ville de. Jag ledde fram monstret och de fick klappa henne lite innan hon tittade på mig och sa att vi skulle vidare. Tänkte för mig själv att det var tur att de inte hoppade rundor och försökte springa därifrån.
Senare på natten så la jag ett spår. Alma fick ta upp själv och jag gick endast i den riktningen där jag hade gått ut det. Jodå hon tog upp på asfalt och kom sen in på gräs och då fick man hålla i sig. ut på asfalt igen och över vägar och övergångsställe. Gick hyfsat bra men det hade börjat regna så det ställde till det för henne men hon tog sig till slutet och korven som låg och väntade på henne.

Som jag skrev innan så har vi fått tag i ett hus att hyra och det blir perfekt för mina planer framöver. Bra billig hyra och det finns potential i huset. Nu är det lite och göra vid det men det får man ta.

Igårkväll så hade vi personalfest på jobbet. Nja alla var ju inte där. Någon fick jobba och en annan var i Östersund.
På programmet så stod 2 h bowling, tacos buffé, bastu och ostbricka hos en av cheferna. Jag behöver nog inte säga vem som tog hem vandringspriset va? Fina 445 på tre serier. Kunde varit bättre men jag är nöjd. Slog högsta chefen med 30p och han hade sina egna klot. '
När vi satt och bastade så sa en av tjejerna att vi skulle bada i sjön. Nja det var ingen pigg på men hon drog sig ner till sjön och hoppade i. Fy fasiken vad hon frös sen. Nu är man lite macho hocho så man ville inte vara sämre. Jag har gjort mitt första vinterbad. Inte det sista kanske men fy fasiken vad kallt det var. Tur man hade öl i kroppen.
Kan säga att det var inte roligt idag när man skulle upp och träna sök. Surrade lite i kupan men det gick över när man väl var i skogen.

Igår kväll så ringde min gamla väktarchef och tillika min kompis Jocke och hade beskymmer. Han hade varit och skulle köra upp sin hund. När han kom till uppkörningen så får han reda på att hans hundförarutbildning inte gällde längre och han får inte köra upp sin hund. Gissa om han var lack. 
Han tappade helt intresset. Hans chefer bryr sig inte om hunderiet varpå han frågade om jag ville ha hunden. Han tyckte synd om hunden att han skulle behöva ligga hemma hela dagarna och nätter då han inte får ha hunden med sig. Kan tilläggas att det är den enda mallehunden som jag är riktigt förtjust i. Jag har inte lämnat besked och jag sa att jag ville tänka på det. Jag var inte nykter och kunde inte fatta ett sånt beslut i det tillsåndet. Sen får vi se hur det går med Alma med. Klarar hon sitt L-test så har jag en hund men om hon inte skulle klara det så kan jag visst tänka mig att ta honom och bara tävla med Alma. Den stjärnan släpper jag inte nu iaf. 
Det finns kanske någon som vill ha en mallehane som tjh eller tävlingshund. Han är grym i tjänsten men han är guda snäll hemma.  Hör av er till mig isåfall.

Nu ska denna svensken gå och titta på TV och sen krypa till kojs. I morgon står storstädning på schemat. Måste fixa till trädgården.

Då husse ska titta på tv så passar jag på att skriva lite och visa hur jag sitter när jag skriver. Visst är jag stilig?

image8

Det gäller att man sitter stilla för annars trillar man ner.

Ha det nu gott så hörs vi när jag har gjort L-testet.

Mvh Alma o Husse

En vecka kvar

Nu är det knappt en vecka kvar innan vi ska göra vårt L-test. Huamej vad tiden går.
Under tiden vi väntar så tränar vi. Vi har kört sök, spår(asfalt), skydd och lydnad. Japp nästan allt på en gång.

Söket gick inte bra men jag tror det var för att hon var trött. Vi hade jobbat natten och  förra gången vi gjorde det så funkade inte söket så bra. Bara att dra lärdom av det och göra på något annat vis.

Har haft tur nu och haft lite lugna nätter och kunnat jobba ostört från larm och annat. Natten som gick så gick jag ett spår till Alma på asfalt och lite gräs. Ville kolla hur hon skulle klara övergångarna och det gick bra. Lite snurrande men inte som förr. Hon är fokuserad på det hon gör och ställer alltid upp på ett spår. Skönt.

Skyddet har också blivit bättre i mitt tycke. Har nästan bara kört på mig själv nu och bevakningarna ser vettiga ut. Hon biter bra och släpper bra. Allt kan bli bättre. Fastagandet har också blivit bättre. Har lite funderingar på att börja köra korgen men det blir inte före L-testet.

Lydnaden ser mycket bra ut men det fattas lite för att jag ska vara hundra nöjd och det blir jag nästan aldrig. Framåtsändandet har vi börjat med nu efter ett kortare uppehåll men det är låååånnngggt kvar innan jag är nöjd.

Hon är en riktig myshund Alma. I em när vi låg och vilade så kom hon upp och skulle ligga på armen . Bara mysa och bli klappad.
Dock igår så var det annat än mys som gällde. Trodde jag skulle bli knäpp på henne. Hela tiden kom hon med bollen och skulle ha igånga mig. Jag hade inte tid just då men jag fick släppa det jag höll på med. Gå en runda med henne och sen vart det lugnt en timme. Sen var det dags igen. Då fick jag plocka fram skyddsarmen, ut och köra lite med henne. Sen var det lugnt så jag hann ringa färdigt och fixa det jag skulle. Inte lätt att bygga hemsidor med en hund som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Det går men det är inte lätt.

Tidigare så skrev Alma att vi skulle flytta till lägenhet. Nu blir det nog inte så utan det blir ett hus istället. Bättre för oss alla och det finns utrymme så jag kan flytta hem alla mina saker som jag har utspridda hos folk. Allt är inte färdigt ännu men det är bara hyresförhandlingen kvar.

Nu jobbar vi ännu en natt och sen är det bara 2 nätter kvar på denna omgången. Ledig fyra nätter men då kommer skyddsvaktsutbildningen i helgen så mycket ledighet blir det inte. Försvaret vill ha oss utbildade och då ställer man upp.

Ha nu en go vecka så återkommer vi

Magnus o Alma

Tjo skall och bett

Tjena Alma vid tangent bordet igen.

Denna vecka har varit lite mer träning än de sista veckorna. Husse har skärpt till sig nu och vi har börjat träna igen.
Både lydnad och sök körde vi igår. Lydnaden gick så där tyckte husse men jag gjorde ett bra framförgående. Stod i rätt riktning när husse sa stanna. Ett hyfsat inkallande med ställande. Jag vill gärna springa lite för långt men jag får skärpa mig.
Söket då. Jo vi hade en kille med oss och då är inte husse sen och fråga om de vill figga lite och de flesta vill det.
 Denna killen fick gå in igenom en annan dörr så jag inte skulle upptäcka honom. Ha, det trodde de, men jag genomskådade dem. Men jag gjorde ett bra sök ändå och jag hittade honom där han hade gömt sig. Husse sa att han såg direkt på mig att det var någon där. Jag letade upp figgen och gav honom en blåsning sen fick jag bolle(bollen husses anm) och då blir jag så himla glad.
Idag har vi kört lite objektträning. Kenneth hade gömt sig inne på ett objekt trodde han. Jag tog han på vinden redan utanför staketet så det var en pice of cake. Jag skällde lite på honom och då fick jag beröm av husse som kopplade upp mig. Då fick gubben fart och skulle bråka med mig och husse. Men jag blev förbannad och fortsatte skälla på honom. Han backade undan då och jag trodde han gett sig. Tji fick jag och han började dumma sig igen men då fick det vara nog tyckte jag. Jag bet han och han började yla lite och jämra sig. Han skulle lura mig att det gjorde ont men jag hade bitit i bitstocken och det visste jag så jag fortsatte hålla mitt bett tills han gav mig den.
Sen kom gubben igen men då hade han snott vår skyddsarm och han  skulle bråka med oss igen. Nu vart jag förbannad och skällde ut honom. Det hjälpte inte så det var till och ta tänderna igen och då lossade hela armen på honom. Ja det var ju bara skyddsarmen som jag fick med mig. Hade varit snyggt om hela hans arm hade lossnat. Gudarnas skymining vad det måste blöda då. Nä så illa ska det inte bli.

Vi har fått snö här ner och det blåser igen. Jag vill ha sommar opch lite sol.

Husse har berättat att vi ska iväg och tävla i början av mars. Kommer vi med så blir det spår den 2:e mars och sen kör vi sök den 30:e mars.
Sen en nyhet till. Vi ska flytta. Vi har fått en fin ny lägenhet i Osby. Bara två min från jobbet. Husse tycker det blir för dyrt att köra till jobbet och sen är han så himla trött när vi ska köra hem på morognen. Den  1:a maj ska vi flytta dit. Det blir lite bråttom för att vi måste hinna fixa allting innan husse fyller år den 4:e och sen ska vi iväg på semester den 5:e. Vi åker då uppåt landet och ska semestra lite och sen ska vi på träningsläger på helgen. Ska bli kul.

Nä nu ska vi ut och jaga mer snö och se om det finns några busar ute. Läste på nätet och hörde också det på radion att de hade rånat en bank i Tingsryd. Vilka idioter. Då kommer min kompis Arek och biter dem om de hittar dem. Iofs så är Arek i Stockholm men jag har fler kompisar hos polisen. Den stiliga hanen Rossi finns där. Han är stillig han.

Ha det gott så hörs vi igen nästa vecka kanske. Snart är det dags för stora dagen. L-testet!!!!!

Kram Alma