Om Ki o lite annat

Det är måndag morgon och sova är det som gäller just nu tycker jag. Efter 3 nätter som väktare med allt som det innebär, dessutom på nytt bolag så ville jag bara krypa ner sidan om Fia och mysa lite innan mina ögon sluts för en bra stund.

Plötsligt så ringer den förbenade telefonen. Visst ja, jag hade ju skickat fax till vetrinären om Ina( min rottis) hon har fått Hot Spot och det behövdes ny salva.
Men Nej det var inte Vetten som ringde utan det var Lasse på Krim.vården. Han undrade om han störde och det gör de aldrig när de ringer.
- Du låter nyvaken hörde jag honom säga? Jo hade ju precis slumrat in och var på väg bort till drömmarna.
-Ingen fara svarade jag och blev lite pigg med ens gång.

Han berättade att det ser mycket bra ut med Ki och det har kommit klartecken från "högre ort" att ett köp kan genomföras. Så till 99% är det klart att hon ska säljas till dem. Det som återstår är nu bara den nya föraren på henne ska pröva henne och se om de trivs ihopa. Vilket han  inte trodde skulle vara några problem. Nu åter står ca 2 veckor av test tiden och det ser mycket just ut.

Jag känner mig till gott mod genom att jag kan göra samhället en tjänst och jag kan lägga mer tid på Alma.
Visst saknart man henne nu när man börjat som väktare. Hon hade ju kunnats L-testats och körts upp som väktarhund men jag har bestämt mig att vänta in Alma. Det är ju inte långt kvar tills oktober då jag kan testa henne och förhoppningsvis så innan Jul kan jag ta henne i tjänst. Den som lever får se.

Ja som ni vet så har jag börjat mitt nya arbete som väktare på Safepartner i Osby och mina läropass har körts i helgen. Mitt egna första pass kommer på Onsdag och det är med viss nervositet som jag kommer att köra detta. Erik som lärt upp mig säger att det har gott jättebra och att det kommer att funka fint på onsdag. Vilken tur, jag har inte gjort bort mig.

Ha det gott så hörs vi. 

Tråkigt just nu

Hej

Jag har tråkigt! Husse bara sover och jobbar just nu. Förvisso sån tjänar han pengar så vi kan göra roliga saker men jag vill ju arbeta. Roligare var det innan men min tid kommer säger husse.
Nåväl jag ska inte klaga. Husse hinner med mig lite ändå men just nu är det matte som aktiverar mig. Hon hade med mig på vår sök träning igår. Hon berättade för husse att det gick jättebra. Jag fick lite hjälp med att lokalisera de två första figuranterna men sen skötte jag mig själv. En bra karl reder sig själv som Arvak sa. Men jag är ju ingen karl men jag använder det uttrycket ändå.
 Matte fick hjälpa mig att titta på rätt håll först men sen gick det som tåget. Rakt ut och hämtade mina kampsaker hos Tomas o Kenneth. Det är roligt att komma ut till dem. De ger sig nästan med en gång  och ger mig sakerna. 
Hörde att nästa gång husse är med så ska de försöka få mig att skälla men det kan de försöka med. Jag får se om de ger sig eller om jag förlorar. Kenneth trodde att han skulle lyckas. Vi får se. Matte berättade också att vi kunde påbörja koppelvisingen av figuranterna om jag inte vill skälla. Vi får se vad jag vill.

Matte frågade också om hon fick vara med och träna min Sixten, labben jag har berättat om, men vad ska vi med en labbe bland alla schäfrar, men det är ju klart. Vi har ju släppt in en stirrig malle så det får väl gå med en labbe med. Vi bor ju nästan alltid under samma tak, Sixten o jag.

Husse berättade att min gamla kompis Ki kommer troligtvis inte tillbaka mer. Hon gör bra ifrån sig hos krim.vården att hon troligtvis blir kvar hos dem. Blir det så så ska hon ev bo i Gävle. Husse vet nog mer nästa vecka.

Nu ska jag åka med husse och matte och hämta lite saker. 

Kan ni hade det gott så hörs vi snart igen.

Kram Alma 

Miljöträning

Dagens övningar

Idag har vi varit och miljötränat i Hässleholm. Vi var en runda på järnvägsstastionen och åkte både hiss och rulltrappor. Alma brydde sig inte så mycket om hissen. Det har hon gjort förr så det var inga beskymmer. Däremot så när vi skulle åka rulltrappor så tyckte hon det var farligt. Hon stretade emot lite i början och jämrade sig och tyckte inte om det alls. Men eftersom jag är som jag är så hade hon inget val. Folk tyckte det var konstigt att vi åkte så mycket rulltrappor och att hon jämrade sig ibland, att jag funderade på när polisen skulle dyka upp. Djurplågeri men jag hade svaret redan färdigt i huvudet så det skulle inte vara några problem. Efter att varit och åkt ett antal vändor så gick vi ut på stan igen och hon fick träna lite framförgående och lite fot. Hon fogade sig fort och gick utan problem in vid min sidan när jag kommenderade henne fot. Jag hade parkerat i garaget i källaren och där nere la vi lite tid också. Hon fick bland annat gå lite i gallertrappa och lite på en klack som drog sig snett upp mot taket. Resultatet var bra förutom sista övning på klacken då hon totalvägrade att gå på den igen. Jag tog henne en liten bit och sen lyfte jag ner henne och vi tillbaka till trappan och den klarade hon utan hjälp. Hon gick hela trappan utan att jag följde med och sen mötes vi halvvägs upp och jag hade henne framför mig, när jag backade ner.

När vi lämnat innerstan så drog vi oss ut till det gamla regementet P2 och trände lite till i en gallertrappa och avslutade det hela med lite lek och bus på gräsplanen. Alma verkar nöjd med dagen sövningar och det är jag med. Vet att hon behöver åka mer rulltrappa och det ska vi göra. Allt har sin tid.

Tyvärr har vi fått snö och det enda positiva med det är att hon får en fin konditionsträning när hundarna busar med varandra. Spåret ligger nere tills snön har försvunnit. Sök träningen går vidare i snön. Blir mycket markerings övningar så länge vi har snö men det är bara bra.

Ha det gott  så hörs vi

Magnus o Alma


Ännu en vecka

Hej Allihopa

Det är inte med glädje jag skriver idag. Jag var inne och skulle läsa om lite roliga nyheter om Valle och ser då att han lämnat Stockholm för ett liv i Sundsvall. Även om jag läst en del om Peters funderingar över Valle så är det ändå med en stor sorg som jag skriver idag. Jag ser int e det som ett misslyckande från Peters sida och ser det inte heller så från Kennels sida. Som uppfödare vet jag att det kan bli så här. När man ser det från tjänstens sida så vet man att man måste kunna lita på det man har i kopplet. Det är därför som jag skaffade Alma. Ki räckte inte till i mina ögon och det är därför som jag skriver som jag gör.
Hoppas att Peter hittar en ny hund och att Valle hittar ett nytt fint hem.

Alma har tränat på och riktlinjerna för första tävlingen har dragits upp. Vi kommer att fortsätta med våra tjänstespår och gör de lite knepigare och jobbigare med jämna mellanrum. Spåret oroar jag mig inte för och lydnaden ska vi få bukt på med.
Hon har börjat träna lite sök nu och igår när vi var och tränade så sa en av träningskamraterna att hon har nog inte långt kvar innan hon skallar. Lät mycket bra tyckte både jag o matte. Hon hade börjat gnälla till innan hon fick minibitstocken så det är med stor glädje som jag kommer att träna vidare. Det är alltid med stor glädje som jag åker iväg och tränar henne.
Idag (söndag) så var vi ute och spårade lite. Matte hade lagt ut två spår till mig och meningen var att jag skulle spåra det ena med min tjh hund (Rottisen Ina) och det andra skulle Alma få.  Efter en liten väntan så var det tid att ta ut min tjh hund och se om hon ville spåra idag. Hon är väldigt svår att få till att spåra. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det kanske hjälpte att ha ett icke förarspår men tyvärr så hjälpte inte det heller. Efter 50 m så kom vi fram till ett stengärde och efter det så var det kört. Hon gick bara och snusade och ville inte spåra. Livet är grymt tyckte jag när jag gick ner och hämtade Alma och släppte på där vi brutit.
Som vanligt när Alma spårar så är det fullfart i spåret och det är bara att hänga med. Hon tog upp spåret fint och det bar iväg över stubbar och lingontuvor. Hon plockade upp tre träapporter men missade tyvärr slutet.
Efter att hon fått vatten i bilen så tog vi oss ner till hennes spår och mötte då matte med Sixten(labbehane) och de såg på när jag gick mot spåret med Alma i koppel, har börjat träna lite spårupptag i vanligt koppel för att hon ska kunna göra det om vi träffar på några busar i jobbet i framtiden. Hon tog uppspåret som låg på en vattensjuk gräsplan ( vid en badplats) så selade jag om till spårsele och det bar av över sandlådor och träräcken. Efter 50m så hade ett par med en hund kommit in på spåret och Alma ville efter dem och det blev lite kontroverser mellan oss. Hon vill bara snusa vart den hund kissat så blev det en skarp tillrätta visning och sen tillbaka några meter och nytt spår upptag. Hon drog rätt in i en tät granskog och det gick fortare än hon brukar. Jag fick halv springa efter henne och genon tät granskog är det inte lätt. Husse har lite repor i ansiktet. Hon ville väl ge igen för min tillrättavisning innan. Hon fan två av fyra föremål + slutet. Det hon missade var en tops och lite ihopknycklad aluminiumfolie. Ville testa henne om hon tog dem men det får vi träna mer på.

Som ni har noterat så har Alma fått en matte som tillbringar en del av sin tid hos oss och vi hos henne. Det är i stor glädje som jag lever mitt liv nu. Har en kanon hund som jag älskar och har en flickvän som står lika högt i kurs. Sen är det ingen nackdel att hon är en lika stor hundidot som jag. :-)
Ska försöka få henne att skriva en kort presentation här  eller på min hemsida.

HA det gott så hörs vi framöver 

Magnus, Alma o Fia

Alma berättar

Tjenare Alma här!

 

Nu har det gått ett par veckor sedan vi skrev och det är husses fel. Han är så kär så hälften kunde vara nog tycker jag, men han e duktig för han glömmer inte oss. Vi får vår träning och motion. Bra husse.

 

Nu har det varit nyår och vi (jag o Ki) fick vara hemma hos husses bror. Han bor mitt i skogen och det var lugnt och skönt. Där var inte smällare och annat väsen. Skönt.

Husse kom gåendes och hämtade oss dagen efter, förstår inte varför? Han sa att han inte fick köra bil för då skulle kanske polisen ta honom och det vill jag inte.

Det har blivit lite träning på sistone. Vi fick en rejäl träningsdos under jul och mellandagarna. Husse ville att vi kunde trappa ner det lite. Han fick jobba lite med mellan nyår och trettonhelgen. Det var inte roligt för då fick vi vara hemma själva. Inget roligt. Ki hittar bara på en massa bus och husse ser rent uppgiven ut när han kommer hem. Han tror att det är Ki men det kan likaväl vara jag. Han vet inte men jag vet. Han säger att det är Ki för hon hittar på sånt bus redan som liten. Han får köpa 4 st nya köksstolar, en låda till köksinredningen. Hmm han ser inte glad ut när jag skriver detta. Vi ska åka till IKEA idag och se om vi kan hitta någon ny låda.

 Imorgon blir det lugnt på torpet igen. Ki ska flytta till Borås och göra ett nytt arbetsprov som narkotikahund. Hon ska pröva att söka på människor. Hur nu det ska gå. Hon hoppar på folk hela tiden så hon lär väl skrämma dem istället så de inte kommer tillbaka.

Husse har sagt att hon ska säljas i vilket fall som helst. Antingen till krimvården eller till någon som vill tävla med henne. Hör ni någon som vill ha henne så kan ni prata med husse.

 

Nu tror ni säkert att vi inte har jobbat något sen jul men det har vi. Jag har inte jobbat så mycket för jag har varit sjuk. Jag kräktes upp en massa grå/svart goja som inte luktade hallontårta sa husse. Strax efter det så gick jag ut och drack vatten och det kom upp det med. Husse kallade på mig och tittade på mig. Han sa att jag var matt och inte var mitt vanliga jag.

Jag märkte att husse blev orolig och undrade vad det var för fel på mig? Han ringde till Pelle veterinären men han hade inte öppet så det blev att ringa till Regiondjursjukhuset i Helsingborg istället. De ville att vi skulle komma in så de fick titta på mig. Sagt och gjort. 2 timmar senare så var vi där. Det är jättelångt att åka. När vi sen kom dit så fick jag vänta jättelänge i bilen för jag fick inte komma in. Jag kanske bar på något smittosamt och det ville de inte ha i besöksrummet. Efter en lång vänta så kom husse ut och bar in mig. Jodå ni läste rätt, husse bar in tunga mig, gissa om jag slappnade av så jag blev ännu tyngre. Jag väger bara 28 kilo. Sen fick vi träffa en hunddoktor och hon var snäll mot mig. Jag hade lite problem att förstå henne för hon pratade danska. Jag kan ju bara göingska och sundsvallska.

Hon lyssnade på mitt hjärta och lungor och kollade min temp och så rtg de mig. Husse trodde jag ätit något olämpligt men det hade jag inte. De tog en massa blod ifrån mig och skulle kolla det. Efter ett tag så kom hunddoktorn tillbaka och hon visste inte vad det var för fel på mig. Det kunde vara mycket sa hon och de vill att jag skulle stanna över natten men så blev det inte. Husse sa att om det blev värre på natten så körde han till Helsingborg igen på natten annars så kunde vi åka till vår vanliga veterinär. Så blev det. Jag fick ett recept med mig hem som jag skulle äta. Det var mot magsyra och illamående och sen skulle jag ta det lugnt i en vecka. Gissa om det var tråkigt att inte få träna. Bara se Ki träna hela tiden. Jag har inte kräkts sen dess och husse är jätteglad att jag är bra igen.

 

Igår lördag så vara vi ute i skogen och skulle träna. Jag visste att jag skulle få spåra för husse kollade att spårselen var med. Jippi tänkte både jag och Ki. Vi älskar att spåra. Husse hade bett vår kompis Jonas att lägga ett spår till mig. Gissa om jag blev besviken när jag hörde husse ringa till Jonas på morgonen och ställde in det. Det blåste för mycket och det var för allas säkerhet som han ställde in det. Det blåste full storm ute och det skulle inte vara mycket kvar efter tre timmar tyckte husse. Vi får se nästa helg hur det blir.

Jag fick träna lite sökmarkeringar istället i skogen. Husse satte mig på stigen och sen visade han mig vart jag skulle titta och där stod en ”fjant” och vevade med armarna. Jag sprang ut till honom och hämtade en liten liten bitstock och sen kallade husse in mig och gissa om han var glad när jag hade den med mig in. Han berömde mig jättemycket. Jag slår vad om att jag ska göra det fler gånger.

 

Nu har jag inte mer att skriva och vi ska åka upp en runda till husses bror och fixa lite innan vi ska till IKEA o till husses tjej.

 

Ha det gott alla så hörs vi igen.

 

Glömde att skriva att husse kanske ska börja jobba som väktare igen. Han ska iväg imorgon och träffa en kille. Troligtvis fick han inte jobbet på F17 som vi hoppats på. Jag tycker det är bättre att han jobbar som väktare för då får vi mer tid tillsammans och vi slipper att åka runt i hela Sverige. Husse delar inte den meningen med mig. Han säger att jag kan få tillgång till mycket bättre träningar och det vill jag gärna. Vi får se.

 

HA det nu gott och ta det lugnt

 

Kramar Alma