Japp tillbaka på tronen

Än en gång talade vi om vart skåpet ska stå.

Lydnadstävling i Tollarp och vi var där.
Kom i en grupp med 21 anmälda och 12 dök upp. Drog start nummer 6 vilket jag inte var ledsen för. Oftast dra jag 1 eller ett i slutet.
Platsliggning och första tian var bärgad. Hade som målsättning i dag att köra 200p. Vilekt var fullt möjligt om allt gick som det skulle.
Tandvsing en 9:a och där rök 200:an. Skit samma 199 är inte fy skam det heller.
efter att jag tittat på de andra som var före mig så visste jag att det inte var möjligt med den domaren. Han var hård.
Efter lite strul här och var så drog vi ändå ihopa 179p och en totalseger i klassen. Tittade på filem sen som Ulrika( tack vännen) hade filmat och det var klara tydliga fel vi gjorde så det var inga tveksamheter. Möjligen på tandvisningen då han tyckte Alma var skygg bara för att hon inte ville någon skulle ta henne över nosen och pilla på läpparna. Jg har fått tio på det innan så ajg bryr mig inte.
Efter tävlingen så var vi uppe i Älmhult och grillade med Älmhults brukshundsklubb. Trevligt med inbjudningar.

I fredags så drog Alma och jag upp till Källstugan. Tor-Ulf och Kerstins hem. Jag stod som 1:a reserv inför helgens högrespår och kanske hade man tur och det blev ett återbud på morgonen men son tur hade vi inte.
Efter att avnjutit en pizza och lite mycket god dricka så var det dags att krypa till kojs. Vid tio tiden. Somnade som en stock och vaknade 04:15 klar vaken. Skulle ju sova en timme till men det var omöjligt att somna om.
Ner till klubben och fick reda på att alla var komna så det blev inget spår för mig denna gången.
Vid lunchtid så drog jag vidare till Nyköping och skulle träffa en vän till mig. Vi hade inte setts på över fyra år och det var verkligen dags att träffas.
Ett kul återseende. Vi lovade att det inte skulle dröja ytterligare 4 år innan vi sågs igen.

Annars har det inte hänt så mycket med Alma och mig. Vi jobbar på lite var dag och tar dagen lite som den kommer. Nya tävlingar ska planeras för jag har som målsättning att vara uppflyttad till Elit i spåret, högre i söket och vi ska ha fått vårt LP i 1:an innan vinter uppehållet. En rimlig målsättning om man bara kommer med i tävlingarna.
lydnaden hade jag tänkt att vi skulle fixa på hemmaplan i november.

Jag ska försöka under vecka lägga in lite bilder på vårt fina pris vi fick idag och den snygga kepsen som jag fixade på Elmia. Kommer under veckan kanske.

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle sluta blogga och det blev lite protester på det. Nja lite till kanske jag ska skriva men det kommer inte att bli mycket.
Fortsätt gärna att kommenterar mina inlägg.

Ha det gott så hörs vi igen.


Troligtvis det sista blogginlägget

Japp jag ska sluta blogga. Verkar som jag bara skriver för en person och då kan jag prata med honom istället.

Alma går bra nu och det är med stor tillförsikt som jag ska tävla på söndag. Tar inte ut vinsten i förskott men det känns bra. Sen hoppas jag att det blir tävling på lördag med men det är lite mer osäkert. Är 8:e reserv och det känns inte som om man kommer med men hoppas gör vi.
Hon gjorde ett bra lydnadspass idag och imorgon ska jag försöka hinna med lite uppletande. Ska köra skydd på eftermiddagen. Hoppas hon går lika bra som i måndags.

Har startat upp en ny appellkurs på klubben. De är 4 st som går kurs och det ser bra ut redan nu. Hoppas att jag kan få ut alla i tävlingsbanan i vår. Kanske någon kan ge sig ut redan i höst. Vi hoppas.

Ha det gott och jag ska skriva ett inlägg till efter helgens tävling/tävlingar

Ha det gott folk

Mvh Magnus o Alma


Sökläger och lite annat

Nu var vi hemma igen från ännu ett träningsläger. Det tredje för i år och jag hade sagt att detta var det sista för i år. Bullshit vad fel jag kan få. Fick ett mail om ett till i Norrköping som jag kanske ska åka på. KANSKE!!!!!!! Vi får se.

I fredags morse så styrde jag bilen mot Landskrona och ett nytt träningsläger. Skulle bli skoj att komma iväg igen och träna hund hela dagarna. Hade velat köra skydd men den gruppen var full. Tyvärr så det blev sök istället.
Alma har varit lite kladdig mot figuranterna och detta skulle vi avhjälpa och försöka köra igånga skallet bättre.
Vi lyckades plocka bort kladdigheten. Kanske inte till hundra % men det är mycket bättre. Ska se på torsdag om det har hjälpt. Vi är några som ska träna då så jag tänkte köra lite markeringsövningar.

Helg flöt på och vi körde även uppletande och lydnad. Uppletandet gick bra och jag visste vad jag måste jobba på. Avlämningar av 4:e föremålet. Så övningarna gick nästan uteslutande på att träna på det. Förhoppningsvis så kommer det att lösa sig med mer träning.
Lydnaden var väl ingen höjdare men jag fick lite värdefulla tips som jag har tagit med mig.

Under veckan så har vi kört spår med och då med långa liggtider. Allt från 3 tim till 4,5 tim. Upptagsrutor på alla spår och det har funkat klockrent. Hon har spårat bra och det har inte varit så mycket att klaga på. Sista spåret vi gick så började det regna precis när jag skulle ut till upptaget men det var ett fint regn. Trodde jag. Efter några minuter så öppnade himlen sig och jag var allt annat än torr när jag kom till bilen. Alma brydde sig inte utan fortsatte spåra i ett bra tempo. Lite slarvigt men ändå bra. Ska köra lite asfaltspår med nu den närmsta tiden allt för att få henne att klara av problemen bättre.

Idag har vi varit och letat efter nytt läder till munkorgen. Den jag har är förliten och behöver bytas ut. Någon som vill ha den så kan de få den billigt. En Loboo korg till liten schäfer tik.
Jag har tänkt att jag skulle försöka göra en ny korg själv. Har jobbat med läder tidigare så det ska bli spännande. Jag letade i de flesta affärer som jag kunde tänka mig hade läder men fann inget. När jag kom till klubben idag så träffade jag min gamle kursdeltagare och han hade ev lite hemma. Ska dit imorgon och kolla annars så får det bli sadelmakaren och kolla hos honom.

Imorgon så har vi inträdesprov på klubben för mina nya kursare. Ska bli kul och se vad de klarar av.

Ha det gott

Skarpt läge

Söndag kväll och vi hade precis fått allt under kontroll efter hemkomsten från Kennelläger.
Klockan är ca 22:30 då mobilen börjar föra väsen. Vem f-n ringer nu?
Larmbilen från jobbet och en röst frågar om jag kan hjälpa till på ett inbrott. Hmm jovisst kan jag det.
På med kläderna och i bilen. Alma där bak och jag fram.
Väl nere vid företaget så får jag informationen att två personer har synts inne på området och de hade ficklampor som det lyste med.
UT med hunden och gick en runda. Hon markerade på ett litet hus som stod där men det fanns inga dörrar till det. Ett gammal elhus som troligtvis man behövde lyfta taket på för att komma in i det. Hmm konstigt men det kan vara så att de hade lutat sig mot det.
Letade vidare och plötsligt så var polisen också där och en hundpatrull var påväg.
Efter en liten kort tid så kom den andra bilen och de beslutade att de sökte med löshund inom området och jag gick med kopplad hund mest för att se om det fanns något spår där de hade tagit sig in/ut.
Tyvärr så fanns det inget efter dem och vi fick åka hem tomhänta.
Roligt var det iaf att gå rundor med hunden och veta att någon kunde ligga och titta på oss.

Synd bara att vi inte fick tag i dem.

Ha det gott

Hemma igen

Nu är vi äntligen hemma igen efter vår Sverige runt resa men allt det det innebar. Kennelläger, kompisar och tävling.

En tidig fredag morgon satte jag, Alma och min gamle arbetskamrat Erik oss i bilen med destination Jönköping där frukost skulle inmundigas. Alma hade fått hemma men det var lite knagligt att få ner maten. Är ju tidigt sa Alma och blängde surt på mig.
Efter en kort stund på Shell i Jönköping så var nästa anhalt Örebro, där Erik skulle hoppa av och komma hem till sitt.
Efter ett snabbt förväl så styrde jag bilen mot Falun och tanken var att jag skulle ta mig vidare till Härnösand. När jag passerade Borlänge så ringde jag en vän som jag lärde kännna när jag var på SM och vi tog en snabb fika hemma hos dem.
Någon timme senare var vi påväg igen och nu var det Sundsvall som gällde och ett eventuellt kort stopp hos min barndomskamrat Micke. Han hade planerat en afterwork med arbetskamraterna och jag hann passera Sundsvall innan den var slut, så vi får ses en annan gång.
Äntligen uppe i Härnösand och en snabb koll på Brukshundsklubben och jag började slå upp mitt tält. Mitt nya fina tält som jag varit på Harald Nyborg och införskaffat till denna resa.
Snart hade jag fått upp tältet och Almas kennelfamilj hade dykt upp och vi pratade en lite kort runda.
Jag var trött som en gammal lus( hur man nu vet hur de känner sig :-)  )och drog mig in och skulle sova redan 21:15. Slumrade till och plötsligt hörde jag en röst som undrade om jag ville komma upp till dem och prata lite. Man är ju inte sämre än att man kliver upp och följer med. God mat och god dricka stod på bordet och väntade. Smarigt var det
Hade redan innan på kvällen kört lite lydnad med Alma. Mest bara för att hon skulle få göra något eftersom hon suttit i bilen hela dagen.

Lördagen tog sin gryning och ut i skogen bar det med dem som var komna.
Lite sökmarkeringar och sen på eftermiddagen var det lydnad, uppletade som stod på schemat.
Alma gjorde ett kanon uppletande. Fyra föremål och fyra skick så jag var nöjd som en tupp när jag gick ner till bilen.
Alma skötte sig fint både på plan och i skogen. Sökmarkeringarna var väl inte riktigt bra men jag fick värdefulla tips om hur jag skulle gå vidare med dem. Nästa helg så drar vi till Landskrona för att träna mera sök på ett nytt läger.

Söndagen var det spår och mer lydnad på schemat. Skyddet skulle vi köra på kvällen när agilitykursen hade avslutats.
Alma hade lite otur i spåren hela veckan. Var det inte folk i spåren så var det djur.
På morgon hade vi varit ute på ett flyktspår men vi tappade bort filuren när vi kom till asfalten. Har inte kört asfalt på länge.
Skyddet började med lite bitövningar och sen var det korgarbete resten av veckan. Alma har haft problem med att ta för sig i skyddet och det beror på att jag har för mycket lydnad så jag jobbar med att inte ha lydnad på henne och Alma lyfter sig mycket i skyddet under hela veckan. Hon har vuxit på sig mycket och det känns skönt.
Lydnaden har varit bra och det har bara varit lite vi tränat. Mest kört momenten då vi hade tävling på lördagen i Oskarshamn. Jag har bara velat köra kommendering och vi har bara kört ett par - tre moment åt gången.
När vi körde sista passet lydnad på tisdagen så körde vi igenom alla momenten och det såg bra ut. Det är väl skallet och framåtsändandet så varit det stora problemen.
Vilket visade sig på tävlingen med.

Under måndagen när vi körde skyddet så hade jag Alma i sele och vi körde korg. Då hände det som inte får hända. Linans kabinhake brast och Alma brakade rätt in i en härlig korgstött och hon bara bakade tillbaka och gav han en stött till innan jag hann få tag i henne. Det var inget som störde Alma utan hon fortsatte att jobba på fint. Känns skönt att det inte sabbade henne.

Under veckan hade vi platsliggning och jag gick och gömde mig för första gången med skott. Alma skötte sig fint och jag var nöjd och glad.

Spåren har varit lite sisådär under veckan men ett roligt spår vi gjorde var hemma vid klubben. Anders kom och pratade lite om spåren och vi bestämde att vi skulle göra ett direktspår till henne. Han fick försprångt under tiden jag tog fram linan och selen. Ut med Alma och kopplande på henne. När vi vek runt hushörnan så började Alma spåra i kopplet och efter ytterligare en 30m så skiftade jag över till sele o lina. Sen brakade vi iväg längs efter en stig och det gick undan. Anders hade lagt en pinne med i spåret och den tog hon. Vi hann ifatt " busen Anders" som hade satt sig intill en gran och Alma blev glad när hon fann honom.

Onsdagskvällen hade vi en gemensam avslutning och det blev sent innan jag kom i säng och det tack vare två trevliga norska tjejer som var med på lägret. Alltid kul att kunna skapa nya kontakter under läger. Who's knows then I go to Tromsö. hihihi

Påvägen hem så stannade vi till och hälsade på Nina och hennes unghund. En trevlig hund som kan bli bra framöver.
En runda till Jocke och övernattning hos honom innan det bar av till södra sidan av Stockholm för nästa stopp hos Gammelgeten och familjen zoo.
Vid halv femtiden  så drog jag vidare mot Oskarshamn. De hade lovat regn så jag var inte så inne på att tälta men det löste sig under resans gång då jag kunde ligga i klubbstugan.
Nu var vi på plats för lördagens tävling i högre spår.
Jag var lite orolig att Alma skulle vara trött men hon var rätt pigg vid spårupptaget. Tyvärr så fick hon till ett kanonbakspår så där rök tian som sjönk till en 7:a.
Efter mycket om och men så var vi äntligen framme vid slutet. Tiden var nästan slut och det var bara ett par minuter kvar.
5+ slut fick vi ihopa.
Uppletandet gick jättebra och vi fick våra 4 föremål på 5 skick och det blev en 9:a i betyg. De drog lite för tugg och att hon inte satte sig vid mig direkt på sista föremålet.

Så kom då lydnaden och jag visste redan då att vi hade missat specialen med 1 poäng. Typiskt
Lite strul var det men vi fick 10-9 på krypet och jag var glad för det. Vi hade en nolla på framåtsändadet (6-0) så det blev ingen uppflyttning.
Totalt fick vi 467,5p och det saknades 12,5 till uppflyttningen. Nu satsar vi på att komma med i Norrköping.

Ha det gott så hörs vi