Det blir bättre

Hej
Husse här!

I måndags så var vi och tränade lite spår i stadsmiljö och det gick väl inte så där överst tycker jag. Lite kan kanske bero på mig eftersom jag hade bara 10 min liggtid men hon drar som ett x2000 tåg. Likadant om jag är i skogen och det har varit 2 timmars liggtid. Jag får inte ner tempot på henne. Någon som har tips så mottages de tacksamt. Har börjat använda handskar nu för att inte händerna ska vara sönderbrända.

Markeringsövningarna ser bättre och bättre ut. Kenneth sa att de var de bästa han hade varit med om så det går på rätt väg tycker jag. Hon får bettvinst och även betten ser bättre ut också. Det är fullbett som gäller nu och hon kommer fortare in i kamp.

Nu när hon har fått hjärncellerna på plats så märks det en skillnad på henne. Hon har mognat till och det är roligare för var dag som går att jobba med henne. Det har alltid varit roligt men det blir bara bättre och bättre tycker jag.

Nu ska jag strax köra hem och hämta mitt lilla "monster" för ytterligare lite träning idag.

Ha det gott

//Magnus

Nu e det färdig löpt

Hej
Alma här!

Nu har jag fått hormonerna på plats igen och det känns skönt. Har varit lite jobbigt med detta denna gången. Förra var det rätt lugnt  men då var jag så liten.
Vi har inte tränat så mycket denna veckan. Istället så har jag varit med husse ett par nätter och åkt bil. Fick inte vara ute och leta busar för husse men faktiskt fick jag ut och springa en gång. Området var så litet så husse kunde övervaka det från bilen.  Så det inte fanns någon där inne redan när vi kom. Gud vad skönt det var att få sträcka på sig. Matte ville inte att Sixten och jag skulle vara tillsammans på nätterna. Förstår inte varför? Hmm?

I onsdags så var vi nere i Kristianstad och miljötränad lite, och sen var vi nere på Kristianstads bhk och tränade lite. Husse var nere och tittade på 4 väktarhundar som skulle tränas. Någon var riktigt bra tyckte husse men de andra kunde bli bättre. Jag fick komma ut och köra lite markeringsövn och det var skoj. Lite otäckt var det när Kenneth satte sig bakom lite nerhängande grangrenar och då visste jag inte vad jag skulle göra. Jag blev lite rädd och var osäker på vem det var. Det löste sig efter att husse kommit och visat vem det var. Då skällde jag ut honom. Inte husse alltså utan Kenneth.
På måndag ska vi hem till Kenneth och då ska jag visa vart kylskåpet ska stå. Hoppas jag iallafall. Vi får se.

Nu i helgen så har jag fått bo hemma hos husses mamma och jag har skött mig så bra. Hon sa att jag var lättare att ha än Ki och det tackar man för. Husse tog Ina( husses tjh FM ) med sig för de hade 24 tim övn denna helgen.
Husse var så trött när han kom hem. Brukar han vara när han kommer från militärövningar.

En dag så fick husse spratt. Han ställde sig framför speglen och kallade på mig. Jag funderade på vad han gjorde. Hmm konstigt han står och tittar rätt in i speglen precis som han beundrade sig själv. Som tur var så gick jag bort till husse och tittade på honom och undrade om han blivit knäpp. Då kommenderade han mig fot och det var väl inget med det utan jag satte mig "fot" och då klickade han med klicker och jag vet vad det betyder. GODIS och att man varit duktig. Vad jag i själva verket inte förstod var att husse tittade på mig genom speglen och när jag tittade på husse igen så sa det klick och mer godis. Gissa om jag tittade många gånger på husse?
Det jag inte fattade var att han tränade kontakt träning med mig. Jag ser husse som han går på planen. Dagen efter så testade vi lite på planen och jag hade fattat att tittar man på husse så får man godis och beröm. Husse sa att vi skulle träna mer framför speglen för det gav mer smak. Klart jag kan träna mer framför speglen för husse har sin hemmagjorda levergodis och den är god den. Mums

Nu när jag har löpt färdigt så får jag träffa Sixten igen och vi kan ha roligt kan ni tro, Fullfart hela tiden när vi är ute. Inne får vi inte busa för då kommer matte och säger till oss. Gissa om vi låtsas att vi är kissnödiga ofta. Hihi de går på det varendagång.

Nej nu ska jag ner och trackassera matte och husse. De håller på att städa inför mattes födelsedag på tisdag.
Husse har skjutit upp sin födelsedag tills sommaren. Han blir ju lite halvgammal (35) och då ville han fira det med baluns och det fanns inte riktigt tid till det just nu.

Husse har också berättat att han har anmält mig till appellspår tävlingen i Ragunda den 20 maj. Hoppas nu jag kan sköta mig. Jag kan ju nästan allt men än så finns det att slipa på och apporteringen har vi kvar. Funkar inte riktigt som husse vill men han säger att han har medicin för det med.

Ha det gott så hörs vi senare

Kram till alla från Alma

Ps Kennelhusse och matte kan pussa Tyra från oss och gratta henne till alla valparna. Ska bli kul och se dem.

Alma löper

Hej och en sen Glad påsk

Alma har kommit in i höglöpet och hjärnan är stundom helt ur funktion eller på annat håll än vad den ska vara. Det går över och det är tur det. Hon är rätt trött och slö men ändå vill hon arbeta och följa med mig ut i skogen och se vad jag gör. Jag vill ha hundar som kan arbeta även om de löper och det verkar som det skulle funka denna gången med. På Ki märkte jag knappt att hon löpte utan hon gjorde alltid sitt bästa.

Jag har lagt ett på spår till Alma och det har varit med varierat resultat.
Första spåret lade jag på påskafton( satt hemma med en trött sambo och jag hade överskottsenergi så det blev skogen). Ett spår på ca 300 m med 3 vinklar och blandat underlag. Hon gjorde ett hyfsat upptag längs stigen och sen gick det i fullfart. Tyvär missade hon två föremål. Hade lagt ut sex små föremål( ett mynt, en nyckel, en plast nyckel, en liten läkerolplastask, lite aluminiumfolie, en liten tyg bit och slutet som var en träapport). myntet och läkerol asken missade hon men det andra tog hon fint.
Kul när hon plockar de små föremålen.
Igår så gick jag ut ett spår på fält och det var ca 500m långt. 9 träapporter + slut. Flera vinklar med två spetsar.
Tyvärr så gick inte detta spår så bra. Hon hade med sig 6+ slutet men då hade hon missat ca 200m av den mellersta biten och gjorde inget lysande arbete.
Hon löper och jag skulle inte lagt detta spår. Efterklok som man är så får man dra lärdom av det.

Nu får hon vila tills onsdag då vi hade tänkt köra markeringsövningar men vi får se hur hon är i hjärnan då.

Ha det gott.

Magnus


Lite omväxling i arbetet

Hej

Vet inte om rubriken stämmer riktigt men den får vara så iaf.

Nu har Alma börjat löpa igen för andra gången och det är bara jag som är glad där hemma. Matte sur för nya mattan fick blod på sig och Sixten är sur för han får bo hos Sambons föräldrar en vecka nu. Jag för att hon förhoppningsvis klarar tävlingssäsongen utan fler löp. Visst är det synd om vår fina matta som vi kanske inte får ren. So what det finns fler men bara en Alma.

Igår tisdags så kunde jag inte låta bli att träna lite så det blev ett litet uppletande. Jag gjorde inte så stor ruta utan den blev mer som en korridor. 4 föremål ( inte större än en tablettask) varav ett var en femkrona. Var tvungen att testa lite om hon klarade så små föremål av metall. Sambo idiotförklarade mig när jag berättade planen. Jag behöver väl inte skriva att hon blev lång i ansiktet när jag berättade att mitt lilla monster hade plockat femman direkt. Tyvärr missade hon tablettasken men efter att jag varit ute och tagit på den igen så löste hon även det.
Nästa gång jag spårar så ska jag testa med lite mindre föremål i spåret och se om det också funkar. Som ni säkert har förstått så testar jag väldigt mycket i min träning och ibland så lyckas det och ibland så funkar det inte alls.
Annars är det lugnt och fridfullt. Våren har kommit så smått och det är full fart hemma i trädgården. Ska fixa nytt staket runt tomten så det blir mer utrymme för hundarna att röra sig.



Ha det gott så hörs vi.

Husse berättar

Hej

Nu har jag äntligen fått ha datorn ifred från monstret Alma. Japp hon är ett monster just nu. En vecka som har gått i vilans tecken har fått oss att fundera på om hon har damp, adhd och all sköns jä.... galenskap i kroppen.
Hon vet vad hon vill och det visar hon. Hon blir förbannad när hon inte får följa med till jobbet och hon tar ut det över de som är kvar hemma. I skrivande stund sitter hon i hundgården tillsammans med Sixten. Ska väl få bukt med henne med tror jag. Nå ja nog om detta monster.
Hon börjar bli frisk i sitt bakben. Skönt det iallafall.

Vecka har varit lite upp och ner. Vi hade möte på jobbet för att klara ut en del saker som hänt och det var väl inte det roligaste mötet men jag hade befarat det värsta.
I byn som jag jobbar har buset vaknat till liv och det var bara en fråga om när buset skulle börja slå till. Det var så vi tänkte på mötet och vi skulle vara extra vaksamma under nätterna.
Jodå de vaknade visst till. Igår lördag så hade jag förmånnen ( förmån och förmån vet i tusan) att gripa min första buse. Dessutom på bar gärning gjorde det lite mer positivt. En kille som slog sönder ett par rutor på en skola.
Efter en liten löpning så var han fast.
 Chefen blev glad och vi ska ha tårta en dag framöver.
Dock skapar det en massa mer arbete och det fördröjer allt vårt andra arbete på natten. Lunchen blev en snabbis. Brukar ha en timmes lunch men det blev en tio minuter. Obligatoriska natt korven på shell frös inne också.

Jag har haft funderingar på om Alma skulle fått följa med en natt men det har bara blivit funderingar. Var gång som hon blivit hemma så har jag pratat med Polisen i olíka ärenden. Jag får ju inte ha henne med på jobbet förrän hon är godkänd så hon får bli hemma tills dess. Har väl varit tecken på att man ska hålla sig inom lag och ram. Tycker det är orättvist att polisen kan göra så och inte vi. :-(
Man saknar henne ibland när man får fina nätter, då man kunde lagt lite asfaltsspår och fina uppletande när det är tid över på natten.
Nåja hennes tid kommer.

Ikväll så ska jag inom våra kompisar och titta på deras nye valp. En goldenvalp som har fått namnet Wilmer.
Ett par andra kompisar väntar mallevalpar ( vilket INTE var plarnerat). De är på mig hela tiden att jag ska ta en av valparna men jag säger: - Nej!
Sambo hotar med att lämna mig och jag får inte tiden att räcka till med en valp till. Har nog av monstret Alma.

Ha nu en under vecka så hörs vi.

Almas husse