En ljusning syntes i horisonten

Tja

Just nu händer det inte stå mycket i Almas o min värld. Vi gick av vårt nattpass imorse och nu har vi tre lediga dagar framför oss. Ikväll ska vi bowla och äta en bit mat. Ska bli kul.

Sista natten så var det kallt men ingen vind och det är skönt. Efter att ha blåst bort i fredags och lördags så var det en skön natt och jobba. Jag hade lite tid över så jag passade på att lägga ett spår till Alma. Ett rent asfaltspår och det gick superbra. Hon fick själv ta upp det och spårade fint i vinklen jag hade lagt. Ingen stress utan i ett behagligt tempo. Synd bara att hon inte har det tempot i skogen. Två apporter varav den ena var den sista och där låg en bit korv. Gissa vem som tyckte det var smaskens?
Idag så blir det en runda miljöträning i Hässleholm. Ska dit där och bowla så man får passa på när man är i staden och utnyttja den.

Snart är januari slut och imorse när jag körde hem så visade sig morogn ljuset av sin finaste sida. Himlen hade börjat bli röd (06.30) och det var så fint. Jag hade jag naturligtvis inte med mig så jag kunde inte föreviga det.

Just nu håller vi på att leta ny bostad. Har en lgh och ett hus på gånga. Vill närmare jobbet och med tanke på att bensinen inte lär bli billligare så måste det bli en flyttning. Jag trivs väldigt bra här men det är förlångt till jobbet och brukshundklubben.
Vi får se vad det blir.

Ha en bra dag

Nu ska ni se

Just precis, husse har hittat på dumheter nu men det är snälla dumheter.

Vi ska åka på träningsläger på försommaren. Närmare bestämt dunt den 8-11 maj. Vi ska åka till Hellefors. Husse har anmält mig till söket men står som reserv på skyddet. Vi kan alltid hoppas att vi får vår reservplats.

Husse har sagt att vi ska åka tidigt i veckan och ta en tur runt i Sverige och hälsa på lite folk. Kanske till o med åka till Sundsvall men det är inte bestämt. Beror lite på om vi får låna husvagnen så länge. Vi får se.

Idag skulle vi tränat sök men tyvärr så stormade det så mycket att det blev inget och som det regnade. Himlen vore öppen. Inget roligt.

Nu ska vi dra till farmor och dricka kaffe och äta smariga weinerbröd som husse köpte i morse hos bagaren.

Ha det gott så hörs vi

Kram Alma

Nu e det bestämt

Igår fredag så ringde jag till Polisen och skulle boka L-test. Fick ett svar som att det ska nog gå och ordna. När kan du? Tja den 10-11 feb passar mig bäst. Jaha då ska jag kolla det senare. Hinner jag så får du besked imorgon på träningen.
Idag lördag så var det sökträning och jag försov mig!!!! Det är straffbart och försova sig. En kvart försenad så hittade jag de andra som var i fullgånga. Alma var väl inte den mest lysande idag men fullt godtagbart.

L-testet då? Jo när vi hade satt oss för att fika efter träningen så kom det en gul post-it lapp men mitt namn och hundens namn på. Tisdagen den 11 febr kl 09.30 L-test.
Gissa om jag är nervös. Mycket hänger på denna dagen. Så håll nu tummar och tår för att det går bra.

Nedräkningen har börjat och äntligen har det kommit så långt som till det första testet.

Ha det nu gott för nu ska jag gå till min syster och fira en födelsedag.

Lite uppdateringar

Hej alla

Idag så körde vi lite objektsträning med Alma och det går från klarhet till klarhet. Hon står pall för mycket och det är lika roligt och stå bakom kopplet och se henne arbeta. Hon till o med impade lite på Figgen och det brukar inte vara det lättaste. Jag har kört lite objekt med henne nu på sistone och det är likadant varje gång. Hon står i kopplets längd och drar sig framåt. Idag så avslutade vi med bett och bettvinst och det ser också mycket bättre ut än vad det gjorde för några månader sen.

Vi jobbar nu sista natten och jag måste berätta en rolig sak som hände igår natt.
Alma och jag kom gåendes inne på ett objekt och plötsligt ser jag hur Alma stelnar till och reser lite ragg. Öronen står vinklade rakt fram och blicken är fokuserad på en punkt. Ok tänkte jag att nu sitter det en filur bakom de blocken och väntar på att vi ska ge oss iväg. Jag tänder min ficklampa och lyser över blocken. Då får jag se vad det var hon var fokuserad på. En katt. Jag berömde henne och sa att vi ska gå vidare. Jag vill inte att hon slåss med katter. Jag var nöjd med henne då hon klart och tydligt makerade att det fanns någon där. Nästa gång kan det vara en filur.

Ha det gott så återkommer jag med rapport från sökträningen.

Lite Info

Hej

Den uppmärksamme har säkert noterat att det förkommer två blogginlägg om Almas skyddsträning i onsdag. Jag hade skrivit den ena av dem men när jag kollade så var den inte inkommen och min dator strulade. Då jag kom till jobbet så skrev jag en ny och publicerades. Efter ett par dagar så kom den första in. Så var det klart.

Idag lördag så var vi och tränade sök. Förra veckan var vi endast fyra st i gruppen men idag var vi åtta. Kul när det är många.
Alma skötte sig fint. Tog ut henne först och körde två markeringsövningar och sen fick hon sitta i bilen till nästan alla var färdiga. Jag tog ut henne igen och körde 4st nya markeringar. De första på stående figurant och den sista var på sittande. Hon kom igång fint på alla markeringarna. Jag ska köra lite så här nu för att jobba in bättre markeringar och bygga upp henne så det inte ska strula vid de dolda sen på tävlingar.

Nu kör vi ett par nätter till sen tar vi lite ledigt. Ska försöka hinna med och köra lite skydd i veckan.

Ha det gott så hörs vi.

Nu tar vi han

Sa Alma och bet Jocke i skyddsarmen. Nu hade han jäklats länge nog med mig och kan jag inte skälla väck honom så får jag väl bita honom.
Husses gamla chef var nere från Stockholm och ville träna hund. Han skulle snart ha ny uppkörning på sin IKEA-schäfer så husse skulle figga lite. Den enda IKEA-schäfern husse vill ha.

Efter att vi hade kört lite lydnad båda två så var det min tur att gå i skyddet. Jag vet inte vad de hade planerat husse och Jocke men något var det. Märkte direkt att det var något på gånga när husse satte på mig mitt breda fina halsband. När vi hade gått en liten bit så kom det ut en konstig figur från skogen och började gapa och skrika på husse och mig. Jag gapade tillbaka och han flydde tillbaka in i skogen igen. Han hade nog en skruv lös för han kom igen och så höll han på ett tag. Han fattade inte ens när jag blev förbannad och gjorde min röst mörkare. Sen försvann han till skoges. Husse och jag gick en liten runda för att jag skulle lugna ner mig lite. När vi sen fortsatte på vägen så kom han igen, den tokern. Nu hade han säkert gått och trillat för han var alldeles svullen på högerarmen. Så började han gapa och skrika igen på oss och jag vart förbannad att nu fick det vara nog. Jag märkte att husse inte höll mig riktigt så jag ryckte till och drog mig loss. Fram och bet han i armen.(Jag släppte henne. Husses inlägg). När sen husse kom fram och tog mitt koppel så fick jag hålla lite till för husse berömde mig och rätt som det var så tappade han armen. Jag fick hela armen i min mun och jag gick runt som en stolt tupp och visade upp den. Sen hade han för sig att han skulle ta tillbaka armen men det fick han inte. Då försökte jag bita honom igen.
Efter en stund så släppte jag armen och husse o jag gick därifrån.
Tror ni inte tokern var framme och tog armen och började gapa igen. Han kom gåendes emot oss och jag slet mig igen och bet han igen. Denna gången så fick jag med mig armen till bilen och där fick husse den.
De ska inte komma och tro att de ska gapa och skrika mot husse och mig. Inte vara dumma över huvudtaget mot oss för då kommer den Allsmäktige Alma och blandar sig i leken.

Så nu får jag datorn Alma, så får du vara nöjd så.

Så nu är husse vid knapparna.
Det stämmer som Alma skrev och jag var mycket nöjd med hennes resultat. Jag var nöjd med både lydnaden och skyddet denna dag. En hel del frågetecken rättades ut och det går från klarhet till klarhet.
Hon har nu löpt färdigt och redan nu kan man märka en viss mognad på henne. Hon blir förhoppningsvis mer mogen framöver men man märker skillnad på henne.

Idag har vi varit ute och spårat och jag hade lagt ett 1100m långt spår till henne. Hon fick även ta upp spåret i en upptagsruta och det gick bra. Hon sökte rakt ut och när hon fick vind på spåret så tog hon upp och gick i rätt riktning direkt. Kul. Hon slarvade lite i en vinkel och hade lite förbråttom i vinklarna. Där är väl det som hon missar på. Hon har förbråttom och går för fort fram så hon märker inte att spåret tar slut förrän hon är framme 5-6m för långt. På asfalt är hon bättre och då kanske hon missar med någon meter bara. 

Imorgon så står det sök på programmet. Vi får se hur det går denna gången. Förra gången hade hon lite svårt att gå ut i 3:e slaget utan bara sprang runt och luktade en massa. Sen om det var för att hon löpte eller det var något annat intrerssant vet jag inte. När jag väckte henne till liv igen så gick hon ut och gjorde ett fint slag.

Ha det gott så hörs vi 

Nu jä.. tar vi dem

Sent igår kväll kom det ett sms. Vilket löd följande: Jobbar du natt?
Kort och konsist. Såg att det var min vän och fd chef Jocke som messade. Snabbt som tusan så ringde jag upp. Nu visade sig att han var i byn där jag jobbade och hade varit vid vårt gamla kontor och kollat efter mig.
Han var nere ett par dagar från "fjollträsk". Han berättade var han var och jag tog mig dit. Efter en kort pratstund så bestämde vi att vi skulle träna hund näst följande dag. Han hade sin uppkörning(som väktarhund) att träna till och jag har Alma och träna. När jag var i Stockholm i höstas så hade vi tyvärr ingen möjlighet att träna då det var skador ivägen.
När klockan slog två stod vi båda på brukshundsklubben och efter en snabb kopp kaffe så hade vi lagt upp träningen de närmsta 2 timmarna.
Jocke började att köra lydnad under kommendering och det såg kanon bra ut. Lite finjusteringar så skulle det var ännu bättre men klart godkänt.
Sen var det då jag som skulle köra lydnad. Alma gick över förväntan då vi inte har kört lydnad på tre veckor. Helt klart det bästa framförgåendet i hela hennes liv.

Så var det då dags att köra skyddet. Jag skulle börja och jag ville att hon skulle få lite bättre självförtroende så det blev skrämma iväg övningar. Ett par sån så hon fick självförtroendet att det var hon som ägde världen.
Hon skällde bra och Jocke backade undan och kom på nytt igen. Man hörde att Alma ändrade tonläget och det blev mörkare.
Efter det så åkte skyddsarmen fram och vi gjorde likadant fast denna gången fick hon gå i bett. Utan att tveka så gick hon rakt in i bett när jag släppte kopplet. När jag sen kom fram och berömde henne under kampen så ökade hon på trycket i käkarna fick jag reda på sen. Jag var mycket nöjd med denna övningen och såg något frågetecken bli ett utropstecken istället. Skönt.
Vi gjorde om övningen igen och då med lite mer att figgen gick mer emot oss. Även denna gång såg jag inga tveksamheter utan det var pangpå. Ett bra tillkämpande och sen armvinst. 

Det var en mycket nöjd hundägare som gick och satte in Alma i bilen. 

Kan bara tillägga att Jockes skydd var utan problem och jag skulle bli förvånad om han inte skulle klara en uppkörning hos polisen.

Nu har Alma snart löpt färdigt och det börjar bli tid att beställa tid till L-test. Jag siktar på att kunna göra detta i mitten av februari. Går sen allt som jag vill så kanske i maj blir det uppkörning. Men det återstår att se.

Nu e vi lediga ytterligare en natt och sen blir det jobb hela helgen.

Ha det gott

Mvh En mycket glad hundägare


Nu var det nytt år

Hej alla glad och sura

En riktigt god fortsättning på det nya året.

När vi nu skriver 2008 och man har börjat sin nedräkning mot födelsedagen om 122 dagar, vilket är årets höjdpunkt. Allt annat kommer tvåa på listan.

När man sitter och tittar tillbaka på 2007 och ser vad man åstakommit så ser det bättre ut än 2006.

Jag har under året blivit uppflyttad till lägreklass spår (vilket jag aldrig har lyckats med), gjort debut i en sökruta, tävlat lydnad med Alma för förstagången offeciellt. Blivit klar A-figurant på både MH o MT.
Inte åkt fast för fortkörning, gott från vanlig knegare till arbetsledare och lyckats få en person till att säga upp sig själv, bett en praktikant att fara åt hel..... och sluta fundera på yrket väktare.

Ja det är lite som hänt.

Under 2008 har jag följande planer:

Bli klar testledare för MH. Tävla Lkl spår, sök och göra debut i skyddet. Få Alma godkänd både på L-test och uppkörning som väktarhund. Hålla appellkurser på klubben.
Köpa hus och fira ännu en födelsedag och ev försöka gå ner ytterligare 10kg i vikt.

Vad har nu hänt med Alma sen sist då?
Nja inte mycket. Vi har kört ett lite halvlångt spår( 1200m ) och vi har kört bitövningar och kondisträning. Spåret trodde jag skulle göra henne trött men ack vad jag bedrog mig. Fältspår och 2 timmars liggtid var pice of cake för henne. Detta gjorde vi nyårs afton för hon skulle vara trött på kvällen när hon skulle vara hos min mor. Jag själv skulle till mallekompisarna och fira nyår och man tar inte med sig en näraförestående höglöpstik till två hanar. 
Det hade varit lite oroligt på nyårsnatten vid själva smällandet men jag tror och hoppas att det inte har förstört något.
Nu har även vi fått det lilla vita skitet som kommer från himlen. Förvisso inte så mycket men tillräckligt för att sabba mina spårplaner. Nu hoppas jag att det inte blir liggandes med tanke på hundträning men om man ser det av en annan synvinkel så ljusare det upp nätterna lite och det är aldrig fel.

Sista helgen 2007 så var jag på M4 utb för att bli A-figurant både på MH o MT. Gisses vad jag hade ont i mina ben. Man skulle gå som en "socialgubbe" det de för kallande trumgubben. Då jag är nästan 2m lång och man skulle göra sig så låg som möjligt, så fick jag mjölksyra i benen och det kändes inte skönt. Benen var ibland som två järnspett men ack den som gav sig. Här skulle inte mesas ur inte. Sen om jag skulle kunna gå dagen efter det brydde jag mig inte om. Godkänd blev jag iaf. Men fy f-n vad det var svårt att både läsa hund, göra gymnastiska övningar och hålla koll på mjölksyran i benen. Svårt men roligt som tusan.
Avståndsleken på MH biten var inte så svår. Det man fick koncentrera sig på var att kunna räkna till tio sek och hålla reda på var man var på linjen.
Nu ska man förhoppningsvis ut och träna detta en massa gånger så man blir van.

Nu är en veckas ledighet över och man börjar jobba ikväll igen. Praktikanten gör sina sista dagar och sen blir man själv igen. Så gissa om hon får sitta som sökfigge inatt om tiden ges.

Ha det gott så hörs vi