Japp då har vi gjort det igen

NU har vi varit och tävlat igen.

Lydnads 1:an på hemmaplan. Då kan man fråga sig om var det är bäst och vinna? Jo hemma och spöa alla klubbkamrater som också var med.

Fina 186,5 poäng drog vi ihopa min lilla tyrann och jag. På detta blev vi bäst av klubbekipagen och totalseger i 1:an.
2:an hade 185,5 så det var nära.

För första gången så var jag inte så nervös då jag visste att Alma gick bra i alla moment sen kan allt bli bättre men det får vi träna mer på.

Domaren bedömde oss så här:

Platsliggning                     10
Tandvisning                      10
Linförighet                        8,5                         Vänster halt position och sättande 
Läggande                         8.5                         Steg, sakta ner, trpt pos
Inkallande                        10
Ställande                          8,5                         Steg
Apportering                      10
Hopp över hinder              10
Helhetsintryck                  10                         Trevligt ekipage

Summa                              186,5 p

Vänster halten på linförigheten kom efter bara några meter och jag hade inte gjort någon vänster sväng med Alma innan vi gick in på plan. Dumt nog men man får dra lärdom om det.
Jag hade en känsla av att detta kunde gå bra idag men man ska aldrig säga aldrig.
I torsdags så var vi ner och körde igenom lydnaden sen tyckte jag att det fick vara så. Det hon kunde det satt där.
Innan vi gick in på plan så hade jag värmt upp Alma med några inkallningar och då med direkt belöning genom att kasta kongen bakom mig för att få upp tempot på henne. Tog en liten chansning där men det hjälpte. Hon hade ett bättre tempo denna gången än hon hade haft på träningarna.

För övrigt så gick tävlingen jättebra för nästan alla. Det mest glädjande var att ingen hund gick ifrån platsliggningen och det var glädjande. En hund satte sig upp. Annars brukar det alltid var någon hund som lämnar sin plats och det är tråkigt.
Det var många fins resultat och det var många som blev uppflyttade. Det känns som om alla som vill tävla lägger mer energi på att ha momenten färdiga innan de ger sig ut och det är kul. Inget roligt att misslyckas. Tro mig jag vet!!!

Det är förövrigt första gången någonsin som jag tar mig över 160p med någon hund. Vad detta beror på är troligtvis två saker. Jag har blivit bättre på att träna hund och jag har en bättre hund. Tack Alma för att du alltid ställer upp när vi tränar.

Innan i vecka så var vi och körde lite lydnad och skydd i Halmstad. Var nere hos Anna o Nicklas och tränade i måndagskväll. Tyvärr så fick jag inte se beck i skyddet men om allt går som jag vill så ska jag nog hinna dit på torsdag och se honom. Hoppas det iaf

Tiden som kommer nu framöver ska jag snickra på heltid. Har tagit lite ledigt från jobbet igen och ska hjälpa Anders med hans garage. Vi ska även göra en badstuga till honom som ska gå och flytta hem på vintern. Ska bli kul att snickra igen och få lite vanliga arbetstider.

Kennellägret är också inplanerat nu och vi drar iväg den 25:e juli. Upp till Härnösand och deras brukshundsklubb. Ska bli jättekul.

En annan rolig sak är att det börjar bli lite fler som är intresserade av rapport på klubben. Skulle vara kul om det kunde bli några som kunde tävla med det.

Nu ska jag ut och lägga ett spår till Alma och en runda på klubben.

Ha det gott så hörs vi

Trevliga vänner och hundträning

Hej goa vänner och andra som jag inte känner

Vet inte vart jag ska börja skriva men jag känner bara att jag behöver skriva av mig lite.

Alma mår fint och det är med glädje jag tränar henne. Hon är ljustet i mitt liv just nu.
Under veckan som varit så har jag varit uppe i Moheda igen och snickrat. Det börjar bli färdigt nu och det återstår bara måndagen med sen är det färdigt för en tid. Kompisar till Fia som ville ha en altan och då får de det. Fönster ska vi sätta i höst och då kommer den att vara helt färdig. Skönt.

Midsommarafton var jag uppe i Åseda och tränade med ett nytt gäng. Fick en lite inbjudan när jag var där uppe och tävlade högre spår och då nappade jag. Ett härligt gäng som består av Tony o Kerstin, Rebecca, och Greger. Elisabeth som var med och fixade maten. Hon är guld värd. Det är de andra med och jag hade en super trevlig midsommarafton.
Kanske har glömt någon men det visar sig säkert.
Tack alla

Alma gick bra i söket och det verkade som om hon mognat till sig lite efter löpet och att vi inte har kört sök på säkert över en månad om inte två månader.
I skyddet har hon också gott bra. Hon går bättre och bättre för varje gång vi tränar och nu har jag fått lägga lite lydnad på henne igen. Får hålla mig i skinnet så det inte blir förmycket så vi tappar angreppen igen.

Efter en härlig dag så styrde jag bilen hemåt och slog en signal till Fia och sa att jag var påväg hem. Skulle testa ett annat håll hem som jag trodde skulle vara närmare men det visade sig att det var längre.
Väl hemkommen så var det till att sätta fyr i pannan och påbörja matlagningen. Fia skulle komma hit. Letade efter potatisen men fannn bara de gamla. Vart är de nya? En snabb pling på luren så fick jag reda på att de var i hennes bil.

En irreterad Fia kom och det blev inte den roliga Midsommar jag hade hoppas på. Hon var sur över ett sms som kommit på morgonen vid halv sju tiden. Detta har nu genomsyrat hela helgen och det är inte den trevliga midsommar jag velat ha.
Igår kväll så var vi hemma hos Mallekompisarna och det blev en trevlig kväll. Tack Micke o Malén för de goa grillspetten.
Efter att blivit ifrån åkt och lämnad på festen av Fia så blev det att ringa till jobbet för att komma hem. Kunde åkt med ett annat par hem men det ville jag inte. Linus som jobbade kom och hämtade mig. Kändes bäst så.
Hur jag nu ska gå vidare vet jag inte men det ska jag nog fundera ut under dagen.

En annan glädjande nyhet är att Alma och jag ska åka på kennelläger. Ska bli trevligt och jag ser fram emot det. Rum är bokat och jag får lite mer semester hemifrån.

En annan rolig sak är att jag fått en annan bil. Mitsubishin har jag kvar men jag en gammal passat och kör med nu. Vår gamle ronderingsbil har jag fixat till och plockat bort loggor och annan text. Jag som inte gillade den bilen och nu har jag den själv. Ha ha som det kan bli

På lördag så ska vi tävla lydnadstävling igen och jag hoppas det ska bli ett 1:a pris denna gången.


Ha det gott så hörs vi igen.

Magnus o Alma

Värme, värme och åter värme

De som känner mig lite mer vet att jag hatar när tempen stiger över 18 grader. Dels för att jag svettas som en dränkt katt och dels för att mitt kontor inte funkar som det ska i skallen. Nä hellre -10 istället för då kan man ta på sig. Någon säger säkert att jag bor i fel del av landet och det är jag håller jag med om fullständigt men det är inte lätt att bara flytta.
Skit samma.

Igår så var det då äntligen dags för premiären i högre klass. Upp innan f-n fått på skorna och så vidare via köket, toaletten ut i bilen med hundar och flickvän. In med GPS:en och vidare mot Åseda-Lenhovda Bk för tävling.
För en gång skulle så ville jag ha spår nummer ett. Fick två och det var jag nöjd med.
Efter lite väntan så var det då äntligen min tur och när jag parkerade bilen så tittade jag på tempen i bilen. 24 gr och klockan var bara 9 på morgonen. Detta blir svettigt. Hoppas Alma pallar detta nu. Jag litar på min "stjärna" och vet att hon ska fixa detta.
Upptagsrutan var en fin ruta och det gick nästan som en liten stig ut i rutan och där fram var spåret någonstans.
Selade på Alma och gick fram mot rutan och start punkten. Skall och andra läten så det var till att säga tyst till henne.
Sen gör jag mitt stora misstag. Jag kommenderar SÖK SPÅR . Säger väl för tusan aldrig sök spår utan leta spår. Vad händer då? Jo hon fram som en galning och sen rundar ett träd och får syn på domaren. Sök markering och det blev ytterligare ett kommando för att hon skulle sluta skälla och leta spår istället. Hon släpper markeringen och går sen rakt i den riktningen jag har visat henne från början och gör ett klock rent upptag. Fram till spåret och vinklar rätt från början och vi gick ut från rutan. 1:a pinnen, 2:a, 3:e och 4:e pinnen sen slutade hon spåra. Hon tittade på mig och det var nästan som om hon sa till mig: 
 - Husse det är för varmt att spåra. Jag pallar inte. Hon la av! Detta har då aldrig hänt innan vad jag kan minnas.
Det var bara till att inse att det skulle inte bli någon lydnad idag och ingen uppflyttning.

Nåja det blev en lärorik dag och nu ska det tränas mer kondition och mer träning i varmt väder.

Efter att jag gått ner mig i en myr påväg tillbaka till bilen så var det bara att byta om och köra till Karlshamn och titta på skyddstävling istället. Kan säga att de hundarna var också svettiga och tagna av värmen.

En rolig sak som hände ner i Karlshamn var att jag sprang på en kennelbrorsa till Alma. Bestämde Beck var på besök. Ett roligt sammanträffande som det visar sig senare att Beck's husse,  han och jag gjort en grundutbildning inom hemvärnet tillsammans. Världen är bra allt liten.

Nu laddar jag och Alma om till den 28:e då vi ska förhoppningsvis tävla Lynad klass 1 hemma på klubben. Ska bli kul och se om vi kan slå våra 146p som vi har sen innan.

Ha det gott i sommarvärmen. Själv går jag i källaren och låter allt var tills ikväll.

Ps Berit, jag är inte mesig men jag kan vara nervös och jag tränar på det.