Alma har ordet

Hej alla glada

Idag tisdag så var det lite speciellt. Husse var uppe kl 8 och det hör oftast bara lördagarna till och då gäller sökträning. Pigg som man är så var jag vid ytterdörren innan någon annan och efter en liten stund så kom husse och släppte ut mig o Sixten.
Jag blev inlastad i husses bil och då började jag fundera. Idag händer ngt annat. Ingen matte och ingen Sixten betyder att vi ska vara för oss själv idag. Hmm konstigt.
När jag blev utsläppt ur min bur så såg jag att vi var på brukshundsklubben. Konstigt, brukar aldrig vara här så tidigt på morgonen.
Husse försvann in i klubbstugan och jag kan bara gissa vart han var där inne. Jodå jag fick rätt. Han hade varit i kylskåpet och hämtat godsaker. Gottegris som han är.
Jag hörde hur husse och Kenneth stod ute på plan och diskuterade. Efter en stund så började husse prata med hög stämma och Kenneth flyttade sig samtidigt som husse sa ngt. Konstigt.
Jag skulle snart få uppleva det på plan och Kenneth gapade på oss och husse sa fot, ligg och en massa andra ord till mig. Ibland gör jag lite som jag själv vill och det gjorde jag även denna gång. Till husses förtret.
Ikväll så åkte jag och husse iväg igen och jag hörde honom säga till svärmor att jag skulle vara med på jobbet. Häftigt tänkte jag men ack vad jag bedrog mig.
Vi hamnade först i ett ridhus och där var det nya människor för mig och en helt ny miljö. Jag har förvisso varit i ridhus innan men inte detta.
Jag fick titta på lite innan det var min tur att beträda arenan. Husse var lite nervös märkte jag och jag tänkte att det är lika bra att göra mitt bästa här så husse inte behövdes skämmas för mig. Jag är ju ändå Allsmäktige Alma.
Ännu ett nytt lydnadspass stod framför mig och denna gången gick det hur bra som helst. Jag har lite problem med framförgåendet och apporteringen men alla säger att det kommer snart. Inkallningen är jag snabb på och springer förbi husse och vänder 4m bort och det är ju inte bra. Husse var ful och ställde sig mot en väg och kallade in mig och då gjorde jag som jag borde gjort från början. Jag är väl inte dum och springer in i väggen heller. Någon motta får det vara.

Glad som jag var efter att gjort husse glad så drog vi oss mot bilen och skulle köra till arbetet. Glad var jag för jag skulle få följa med.
Vad händer! Jo husse ringer till matte och kollar om hon är kvar på klubben och gissa vem som blev avsläppt där?
Jodå alldeles rätt. JAG!!!!!! jag som skulle få följa med husse på jobbet. F-n tänkte jag vilken svikare husse är. Han får passa sig imorgon när han kommer hem.

Nåja min tid kommer och då ska jag skrämma buset.

Ha det gott o sov gott

Kram Alma

Nu e det klart

Hej

Nu e det klart med Ki. Hon blir narkotika hund inom kriminalvården.
Lasse ringde i fredags och berättade att allt var klart.
Hon bor nu uppe i Gävle hos en kille där och har redan lärt sig tre droger. De trivs väldigt bra och det känns bra att det funkar. Liten saknad finns det men jag har fullt upp med min tyrann.
Ev så ska vi stanna till och hälsa på henne när vi åker till Sundsvall. Vi får se hur det blir med den saken.

Nu e det bara en massa papper som ska skickas mellan oss.

Ha en bra dag. Jag ska ut i snön och rasta hundarna.

Ett litet steg närmare

Hej alla

Nu e det måndag natt och jag är tillbaka på jobbet och har lunchrast. Känneer inte för att jobba just idag då matte var ledsen när vi skildes åt på brukshundsklubben. Banken ville inte som vi och vi får försöka med en annan bank till vårt huslån.

Nåja det kommer säkert en vacker dag.

Alma har tränat lite spår, sök och lite fri sök efter en "dummies" som slarvarts bort vi jaktträning.
Tyvärr så fann inte vi den och den ligger kvar i skogen.
Jag hade lagt ett appellspår till Alma i öppen tallskog med lingonris och mossa som underlag.
Liggtiden var knappt över timmen. Hon tog upp spåret rätt hyfsat och det gick iväg i ett litet lugnare tempo än vad det brukar. Hon hade lite besvär men klarade det bra. Det var inget 10-10 spår men klart godkännt på 8,5-9 skulle jag tippa.
Söket var kvar vid skallmarkeringarna och det kommer sakta men säkert.
Innan i veckan så har det varit lite lydnadsträning. Läggandet under gång är väl det som ser bäst ut. Hon lägger sig direkt och det går fort.
Övriga moment finns en hel del kvar att göra vid. Tiden går fort och det är snart maj månad och tävlingen kommer.

Ha en bra dag så hörs vi vidare.

Jag är en idiot!!!!!!!!!!!!!!

Ja som ni säkert har noterat i rubriken så talar den för sig själv.

Igår söndag så kom jag hem efter jobbet på morgonkvisten och möte en yrvaken sambo och två skällande hundar. Lite frukost och en liten pratstund om vad som hänt på natten så bestämde jag mig för att följa med sambon på hennes jaktträning.
Sov knappt två timmar innan Alma kom och väckte mig. Någon hade öppnat sovrumsdörren och jag fick hund besök i sängen.
Väl ute på Starsholma så bestämde jag mig för att lägga lite korta spår till Alma. Ett med lång liggtid och ett med lite kortare. Ca 200 m långa spår blev det. Inga vinklar på det som hade lång liggtid utan ett rakt fint spår. Meningen var att jag ville att hon skulle spåra lite( myckte ) långsammare och få jobba riktigt för att klara ut det.
Det andra fick knappt en halvtimnmes liggtid för det gick ut över en myr och korsade en grusväg.

Vad gör då denna knäppgöken till Almas husse?
JO följande:
Glömmer att kolla VINDEN!!!!!!!!!!!!!!!
 Rak motvind och det blir ju ett spår som det inte var tänkt. Alma upp med nosen och som ett X2000 tåg mot Stockholm, dvs 200 km/h. Husse har brännmärken i händerna och har ännu en gång tränat upp min kondition i skogsmark.

Vad lär man sig av detta? Jo KOLLA vinden!!!!!

Utöver mitt stora misstag så gjorde jag ett uppletande och ett föremåls sök mot byggnad. Båda gick kanon bra och jag är stolt ägare till en Allsmäktig liten tyrann.

Igår kväll så var jag inom en snabb runda på brukshundsklubben och tränade lite lydnad med Alma.
Börjar se bra ut men ännu är hon inte klar för tävling. Lite tid finns fortfarande innan vi drar ut i tävlingsspåren.
Vid ett tillfälle så satt hon fot vid min sida och det bara hoppade ut ett skallkommandå från min mun och hon skällde ett klart tydligt, lite basstämigt skall och husse blev så glad så han sa skall en gång till och ytterligare ett skall kom.
Ni kan ju bara gissa vem som stolt gick in till sambon och meddelade triumfen.

HA nu en skön dag så hörs vi. Jag ger mig ut på ännu en rondering.