Ännu en natt avklarad!

Hej

Ja nästan iaf är den slut och denna veckans jobb med. Det har varit en lugn vecka och det har bara varit strö larm som kommit. Värre var det under midsommardagsnatten. Det åskade och regnade och det är min mardröm. Slår ut fullständigt larm och det dröjde inte länge innan vi hade strömavbrott och resten kan ni tänka er. Som mest så hade jag 12 larm som var i kö. Fy farao vad jag fick köra. Som tur var det inga skarpa larm som stod och väntade utan mest nätfel till följd av strömavbrottet. Men jag vill dit så fort som möjligt. Man vet ju aldrig när tjuvarna slår till.
Annars var det en lugn midsommar. Inget bråk och inte mycket fulla typer heller. Regnet lugnade väl en hel del och andra hade väl flytt till andra platser.

Just nu har det varit lite sparlåga med Almas träning. Vi har kört lite skydd och lydnad. Inatt så fick hon ett relativt långt spår. Det var ungefär 5-600 m och gick på asfalt, grus, gräs och trädgårdsplattor. Hon gick bra och jag tycker att asfaltsdelen går bättre och bättre för var gång. Hon är lite orutinerad i vinklar men det går förvånadsvärt bra ändå. Hennes sämsta del är utan tvekan grus. Hon har svårt att fästa spåret men jag tror det är för vi har tränat det för lite.
Hon är hur go som helst den lilla damen. I en sekunden så kan hon ligga på rygg med tassarna i vädret och nästa så är det full ragg och höga skall om det kommer någon till dörren.
Hon vill gärna ligga och mysa lite om morgnarna och ibland om kvällarna med. Skulle matte komma intill så kommer hon som en stor kil och tränger sig emellan. Ingen rör min husse, typ.

Nu kommer vi att ligga lite lågt med den vanliga träningen och det handlar mest om jobb och förhoppningsvis så kan jag träna henne på arbetstid. Vi får se. Min kollega har semester och jag har tagit på mig extra jobb. Både som väktare och snickare så juli- augusti kommer att bli lite lata dagar för Alma. 

Har lite funderingar på att åka upp till Piteå på SM och kolla men det är inget bestämt ännu. Vill komma bort lite med och släppa allting för några dagar. Undra om Kennelhusse och matte ska dit? Någon annan som funderar på att åka dit?

Ha en underbar helg och var rädda om er

 

Lite mer om Alma

Hej alla

Jag skrev häromdagen att jag inte var riktigt nöjd med Alma i skyddet. Att det inte har blivit som jag vill kanske beror lite på att jag inte tränat rätt och lite på Alma. Nu har jag fått en ny infallsvinkel på det hela och redan efter en gång så ser det bättre ut.
Jag åkte upp till Pelle och kompani i torsdags kväll i ett annat ärende men det slutade med att vi tränade lite och jag beskrev mitt beskymmer för dem. Fram med Alma för de vill se hur det var och redan efter första sektor övningen så bröt de och ville att jag skulle ha henne i bättre koncentration och när hon koncentrerade sig och var tyst så fick hon bett. FY Farao vad hon bet. Riktigt krokodil bett och en kamp som jag inte sett innan. Så lite kan göra att man dömmer ut henne och det hela beror i mångt och mycket på mig. Nu vet jag hur jag ska gå vidare och förhoppningsvis så blir det mycket bättre.
Jag fick även beröm för hennes lydnad och Affe sa: - Att det var bland det bästa han sett och  vi hade gjort framsteg. Krypet var bra. Hon kröp hela sträckan(4m) och de bedömde det till 8-8,5 och jag är jättenöjd. Har ju inte tränat det så himla många gånger. Runt 10-12 ggr.
Nu ser jag fram emot träningslägret i Landskrona. Har haft turen( utan min vetskap) så ska Pelle och kompani med ner på samma läger och det ska bli kul och komma iväg. Har aldrig varit på ett läger innan så det ska bli spännade.
Sen så kommer det att bli en resa till Stockholm, sista helgen i september, och då blir det förhoppningsvis en trevlig helg med massor av träning i alla de former.

Ha en bra midsommar och ta det lugnt

Lite om Alma

Hej Alla
Husse här

Sitter nu ännu en natt på jobbet och sliter lite tangenter på datorn. 1:a ronden avklarad och ett par larm med. Kan alltid hoppas natten fortsättningsvis blir lugn. Vill hinna med ännu ett spår med Alma.

Alma ja.
Denna trevliga hund som jag köpte i maj 2006. En lätt lärd hund som vill jobba på och lär sig fort. Fungerar överallt och har inte direkt några defekter som jag ser det. Det finns dock en som jag inte är nöjd med. Hennes skyddsarbete är inte det jag vill ha. Hon biter dåligt på figuranterna men på mig så biter hon ok i bitstock men ingen höjdare i skyddsarmen. Vet inte riktigt vad vi ska göra åt det. Det tar ett par bett innan hon kommer in i bra bett och då kan det vara försent. Jag ska ha henne som väktarhund och hon är mitt skydd vid en ev konfrontation med buset. Visst, när det väl kommer till sin spets så kanske det fungerar. Förvisso så är hon inte så gammal ännu men det hon visar just nu är jag inte nöjd med. Någon som har tips på hur vi kan förbättra det?
Det kanske löser sig när vi är iväg på skyddslägret i augusti. Har haft funderingar på att ställa det på sin spets och testa henne i simulerat skarpt läge men är samtidigt rädd för att skrämma henne så det blir en katastrof istället.
Det mycket positiva med henne är hennes näsa för spår arbete. Gisses säger jag bara. Asfalten dammsugs på molekyler och skiftningarna i underlag går jättebra. Från asfalt till gräs och tillbaka igen är inga problem.
Tyvärr så har jag inte haft möjligheten ännu att testa på en annan person men det kommer snart. Matte har problem med sin värk och hon har ingen möjlighet att hjälpa oss just nu.
Alma visar god förighet i lydnaden och ställer alltid upp för mig när vi tränar. Just nu kör vi mycket apporteringar med metall och tung apporten. Håller även på att träna lite framåtsändande och rutan. Det kommer snart att släppa för henne då hon är mycket lättlärd. Ställande har jag nu fått till och det sitter fint. Ska försöka komma ut och tävla lydnadskl 1 inom det snaraste.

Lite ris och lite ros om Alma

Ha en underbar midsommar, det ska vi ha. Jobbar:-(

Han e inte smart

Hallo
Alma här.
Nu har jag fått bort husse från datorn så jag kan skriva lite.
Min husse är ju smart som en tre-åring. Detta med att spara arbete lär han sig aldrig i tid.
Han satt och var duktig och gjorde upp MH-profiler över mig och kull syskonen och skulle göra fina diagram och sånt. Vet att han är knäpp men det får man stå ut med. Vad gör han? Jodå raderar allt utan att spara det så nu får han göra om det igen. Hade varit bättre att vara ute och träna med mig istället.
Ja jag säger då det. När ska han lära sig.
Vi var tydligen rätt lika, min syskon o jag. Det var lite som skiljde oss åt men inget nämnvärt. Jag är ändå stjärna enligt husse. Ska bara få rätt med mina höfter med så blir jag nog en sol. (Solen är en stjärna, Alma. husses anm)

Ikväll så ska vi ner och träna lite lydnad är det sagt men vem vill träna i 25 graders värme. Dålig aptit har jag med så husse ger mig köttbullar bara för jag ska äta ngt. Han försöker bland in dem i mitt torrfoder men gissa vem som sorterar ut dem.

Vi tränade lite igår och husse var rätt nöjd men han tycker jag har svårt för att fatta vad han vill när han säger stanna. Han vill att jag ska stå rakt upp men jag lägger mig ibland och sätter mig ibland. Han säger att vi kan inte tävla lydnadskl 1 förrän det sitter där. Som jag sagt innan att jag fixar det när det blir tävling men husse tror inte mig. Han vill inte skämmas över oss.

Den 10-12 aug ska vi på träningsläger i Landskrona(Sv.skyddet). Ska bli kul. Vi har börjat uppladningen nu och det går framåt. Kenneth som hjälper oss hade en lite pinne och slog med i lördags. Gud så arg jag blev. Kunde inte vara tyst utan skällde på honom hela tiden.
Det blir bättre men jag måste lära mig att bita fullt ut på första bettet och inte smånafsa som husse säger. Vi andra bettet så blir det full bett. Jag lär mig väl så småning om.

Förresten så i sept så ska vi till Stockholm en helg. Ska bli kul. Husse har sagt att jag ska få följa med. Han vill visst träna miljö och andra saker där uppe. Kanske Peter ( Alvars gamle husse) vill vara med och träna. Vet att husse skulle bli glad då. Vi får se

Ha det gott så länge så återkommer jag med mer info längre fram i tiden.

Mvh Alma med en förvirrad husse

Lite av varje

Hej alla glad

Nu har sommaren kommit och med den ett bränt ansikte som just nu ömsar skin.
Var i Malmö i söndags och tittade på försvarets uppvisning. Hade det mesta med mig utom en keps. De hade varnat för regn så paraplyet var med men till vilken nytta. Sjukt men sånt är livet.
Det var en intressant dag och jag fick information som jag kan ha nytta av senare  höst. Det är inte offentligt än så jag kan inte skriva vad det rör sig om.
Pratade även med informatörerna om utlandstjänt i Kosovo men jag kan inte bestämma mig om jag ska åka eller inte. Har Alma med att tänka på. Tycker det hade varit skoj att få åka iväg ett halvår men mycket måste klaffa. Kan inte bara vara egoist och lämna Alma till sambon. Känns inte rätt.

Nu e det fredag kväll och veckan har bara varit lugn och fin.
I onsdags så var jag med sambon på working test med Sixten. Det är ett inoffeciellt test för apportörer. Gick himla bra och de slutade på en fin tredje plats endast 7poäng efter vinnaren. Grattis till det gumman.

Alma och jag har inte gjort så mycket i veckan. Vi tränade lite lydnad och skydd i onsdags. Det går framåt men vi ska "höja" henne lite till. Har inte vågat ta i för mycket. Vill ha kontroll på det hela. Hennes framåt bjudningar är inte tillräckliga tycker jag. Lite lamt men det kommer säkert.

Hon blåste till en kille ikväll vid en skola. Jag tog ut henne och hon visade direkt att han skulle passa sig. Hon såg ut som en igelkott men ändå en relativt rak svans som stod rakt ut. Inga rädslor utan mest tala om att jag vaktar min husse. Såg så ut. Han fattade nog inte vad hon ville så han stod kvar en stund men när vi kom emot honom så gick han sin väg. Tur för jag ville inte att han skulle konfronteras med Alma ännu.
Lite senare under natten så gjorde jag ett spår till Alma. Hon gjorde ett godkännt jobb men det måste bli mycket bättre. Lite vimsig fortfarande men det blir förhoppningsvis bättre med mer träning och det kanske går riktigt bra om det är någon annan som hon spårar. Får ut med kompisarna och be dem lägga spår till mig. Spåret var ca 400m långt och man såg på henne att hon blev trött. Det tar även på en tyrann att spåra så långt.
Senare idag så blir det sökträning och lite skydd till. Ikväll så blir det grillning innan det är dags att ta på uniformen igen och se vad det finns att göra denna natt.

Ha det gott så hörs vi

Mvh Almas husse

Husse berättar

Hej alla glada.

Gud vad jag älskar min hund. Den som vill köpa henne nu får upp med många nollor bakom första siffran som minst börjar på 1.

Varför är han så stolt undrar säkert en del?
Jo det ska jag berätta för er.
Under några nätter nu när jag har jobbat så har jag haft min tyrann med mig och haft möjligheten att kunna träna lite. Tjuvarna har hållt sig lugna så det har varit lite och göra. Vädrets makter har även varit med oss.
Jag har lagt lite grus och asfalts spår till henne och natten mellan tors-fredag så la jag ett lite längre spår till henne. ca 200m långt. Hon bet i spåret och spårade jättebra. Hon fick någon kanin i näsan och var tvungen att kolla den ett par meter och sen tillbaka till spåret igen. det går inte fort men hon jobbar på som tusan. Man hör hur luften sugs in igenom näsan.
Som det är på vissa skolar så ligger det allt möjligt skräp men min lilla tyrann, hon bryr sig bara om det husse har tagit i.
 Jag är så stolt över henne och hennes förmåga till att lära och arbeta. Tack Eva o Magnus för att jag fick köpa henne.

Lydnaden börjar bli bättre med men det är ännu en bit innan jag är helt nöjd. Krypet funkar fint och vad jag tycker så har hon en bra krypteknik. Jag kan ibland gå helt upprätt och ibland så får jag bocka mig lite. Det varierar men hon har helt klart fattat vad jag vill med mitt kommando. 

Vi kör rätt mycket simning med nu för att bygga muskler och kondition. 
Ni skulle hört henne. Som jag skrev innan så kan man tro att jag slår henne men hon är så glad för att simma så hon kan inte vara tyst. Vad sägs om en schäfer som driver i vattnet med fullt skall. Jag ska försöka filma det och lägga ut det på nätet så ni kan få se.

Ha nu en underbar helg. Själv ska jag trampa spår till tjh hundar och sen på söndag så ska jag till Malmö och titta på K-9s (försvarsmaktshundar) uppvisning. Ska bli intressant.

Sommarsoliga hälsningar 

Magnus