Vi lever i ett högt tempo läge

Hej Alla glada

Vill bara meddela att vi ligger i hårdträning nu, Alma och jag. Alma i uppletande och lydnad. Jag i mental träning för nu ska här tävlas. Jag blir alltid så himla nervös tills jag har gjort specialen sen brukar det släppa. Vi får se hur det går men upptagsrutan funkar mycket bra och spåret med. Just nu ligger vi lite lågt med spårarbetet pga att jag villhon ska känna suget efter att få spåra. Ska köra lite motivationsspår nästa vecka för att få henne att koncentrera sig på första pinnen som hon har lite svårt för. Resten fixar hon.

För övrigt så flytter det lite sirap i ledningarna nu. Jag trivs inte på mitt arbete men ska snart vara ledig igen så jag hoppas motivationen kommer tillbaka.
För övrigt så har vi bara ett kurstillfälle kvar på söndag och då ska de få känna på hur det är att tävla och lägga ut appellspår. Ska bli kul och se hur de lyckas el misslyckas för det kan hända det med.

Ha det nu gott så hörs vi framöver.

Och det är högrespår i de djupa smålänska skogarna som vi ska tävla i.



Träningsläger

Halloj alla glada läsare

Nu har vi varit på träningsläger och vilken helg. Varmt väder och trevliga hundmänniskor runt oss.

Tack Lennart och Daniel för en givande helg.

Först var det väldigt osäkert om vi skulle komma iväg till Hällefors. Allt gick inte som planerat men med schyssta svärföräldrar så löste det sig till slut.
Meningen var att jag skulle tagit vägen via Kennel Källstugan och tränat sök med Almas kullbror Arvak och sen vidare till Sundsvall men tyvärr gick de planerna i stöpet till min stora sorg. Men vi kom iväg på torsdagsmorgonen och vid halv två tiden var jag uppe i Hällefors. Av med husvagnen och in till centrum för lite mat.
Senare på kvällen så var det samling i klubbstugan för att berätta vad det var för hundar som skulle vara med i helgen.
Jag berättade om Alma och vad jag hade för målsättning med henne. Vi ville ha ett bättre bett.

Under fredagen och lördagen så tränade vi bett och hon fick vinna över figuranten. Jag blev tillsagd att jag var tvungen att släppa på min lydnad på skyddsplan men att lära gamla hundar sitta är inte lätt. Men jag lyckades till viss del. Jag jobbar fortfarande på det och idag hade jag ingen lydnad alls på henne.

På kvällen så körde vi lite lydnad och det var givande.

Med ett underbart väder hela helgen så var det dags att dra vidare hemåt igen och vid 11 - tiden så hade jag packat husvagen och jag drog vidare söder över igen.  Via Hallsberg och hälsade på Per-Åke och Sussane så kom Alma och jag hem igen vid 22-tiden på kvällen.
Trötta som djur så lät vi allt vara som det stod och drog oss mot sängen. Somnade som små djur och sov en härlig natt.

I lördags så passade Alma även på att gå in i en löpperiod. Passar oss bra då hon hinner löpa färdigt innan högrespårtävlingen i Åseda i Juni.

Nu har vi några dagar kvar på vår första semester och på lördag så börjar vi jobba igen.

Tack alla mina nya vänner för en kanontrevlig helg i Hällefors och jag hoppas vi ses och hörs snart igen.

Ha en skön vecka så återkommer Alma och jag snart.

Hon är tillbaka

Hej

Alma vid tangentbordet.

Matte har kommit tillbaka till husse och mig. Hon har inte flyttat tillbaka men jag vet att de har blivit tillsammans igen.

Min träning flyter på bra och jag har blivit bättre på att bitas. Det går sakta framåt men jag utvecklasa i rätt riktning iaf. Vi får se hur länge det dröjer innan jag kan starta i skyddstävling men kanske i höst.

Mina markeringsövningar i söket har med blivit mycket bättre och jag hoppas att vi snart kan ut och tävla igen.
Nu har vi semester men vi återkommer när det händer något roligt.

Ha det gott


Mvh Alma