Lite om helgen

Tjena mittbena

Alma här

Nu har ännu en helg passerat och husse har jobbat. Jag har varit med ett par nätter och fick vara hemma en natt.
På söndagskvällen när husse skulle åka satt jag som vanligt vid dörren och väntade på honom. Han är så långsam innan han kommer iväg, tycker jag iaf. Husse han säger att han är supersnabb men jämnfört med mig så är han långsam. Han ska ha skor, kläder och en massa andra saker med sig men jag sticker direkt.
Gissa om jag blev sur när han säger att jag ska stanna hemma. Snacka om snopet alltså. Mutrade något om hämnd men satt kvar och tittade efter honom när han gått. Matte och Sixten var som tur hemma.
Husse fick igen för det regnade hela natten och jag hoppas han var dyngsur av regn. Även där fick jag tji för han hade gjort allt från bilen och när det var uppehåll så kunde han vara ute och fixa det sista som man måste ut på.

Husse har fått ny bil på jobbet. Bild kommer här under. Gissa om han är stolt. En Volvo V70. Jag trodde att jag skulle få ny bur med men det blev inte så. Husse ska fixa en lite längre fram.

image5

Visst är den fin?

Jag har tränat lite med och inte bara åkt runt i den nya bilen. I lördags var vi och tränade sök och det gick bra. Mycket bra tyckte husse. Jag var lite trött på sista skicket men vad konstigt. Jag hade varit uppe hela natten och knappt sovit alls på morgon. Husse sa att han inte skulle skickat det sista skicket för det blev inte bra och det hade varit bättre med ett lyckat slut. Jag tar det nästa gång istället som är i morgon.
I söndags morse skulle jag bli fotograferad av husse i skogen. Han släpade med sig spårlina, spårsele och SBK skynke för det skulle se verklighetstroget ut.
Tjo bella vad jag fick leka linslus. Först skulle jag spåra lite och det var inte bra. Jag bara tramsade i första vinklen och husse blev förbannad på mig och röt att jag skulle spåra. Jag gick tillbaka och tog upp spåret igen som inget hade hänt. Hörde något om mera skogsspår efter mig i spåret.
Nåväl jag tog mig till slutet och sen började det "stora" spektaklet. Fotograferingen. Jag skulle sitta fint med slutföremålet och titta på husse.
Hörde honom säga:
 -Va F-n nu då? Satte i nya batterier igår kväll i kameran.
 Batterierna var slut.
Han var inte glad när vi gick till bilen.

I kväll (måndag) så var vi borta hos mallekompisarna och jobbade lite. När vi var nästan färdiga så började Micke att busa lite med mig. Husse sa att det låg en liten bitstock i bilen om han vill göra lite anskällningsövningar. Gissa om det blev mer än de övningarna. Rätt som det var så kom husse in i bilden och vi, vi o vi, jag iaf gjorde inskick för bevakningsövningar. Husse han var mycket nöjd med mig och sa att det såg himla bra ut i betten. Han trodde inte att jag bitit så bra någongång som jag gjorde ikväll. Jag var lite nära ,så de ville jag skulle backa tillbaka mer, för risken fanns att det skulle kunna gå att sparka på mig. Inga busar ska kunna sparka på mig så det skall vil träna mer på. Sen har jag fattat vad ordet revir betyder. Då får man springa ut och skälla och kanske bitas lite med och det är ju kul.

Nej nu e det läggdags. Ska upp tidigt imorgon. Ska hem till mallarna imorgon med och sen blir det sökträning imorgonkväll.

Sov gott och var rädda om

Lite träning

Denna veckan har Alma haft en lite tuff vecka. Det har varit sökträning, uppletande, lydnad och spår på tre dagar.
I måndags så var vi uppe på fm och tränade uppletande och det gick bra. Hade lagt ut 4st föremål och behövde fem skick. Hade väl klarat det på fyra om hon hade letat mer men jag tog in henne och skickade om henne.
När vi var färdiga så gick jag en liten runda på en stig och hade skickat ut matte som vindfigurant o ljudfigurant. VInden var hon lite slarvig med men hon fixade senare när jag flyttade fram några meter. Ljudet tog hon direkt under patrullering och det är super.
Em gick åt till sökträning och det var med lite osäkerhet från henne när hon kom ut i slaget. Matte satt där och det brukar hon inte göra så det behövdes lite hjälp att komma igånga med skallet. Hon gjorde ett bra slag. Var ute hos henne och tog henne tillbaka till stigen igen och skickade på andra sidan. Där låg Micke och hade lagt sig lite lurigt men det fixade hon. Jag ville ha framslag och djup och det såg ut och kändes som det gick hem. Hon kom igånga lättare med skallet men det var ändå lite svårt för henne.
Ett nytt skick på andra sidan gav ett bra resultat fastän hon lämnade rutan och gick för djupt.
Sista skicket vi gjorde så fick hon en riktig lyckoträff. Skickade ut henne och hon gick spikrakt ut och drog sig framåt och fick figgen. Kom igånga bra med skallet men nu var hon trött efter dagens övningar.

Lydnade igår kväll(tisdag) gick så där tycker jag. Hon gjorde ett bra framförgående och ett bra kryp men resten var sådär tycker jag. Visst, vi får betyg men det är inte de betygen jag vill ha. Får backa lite i träningen.

Spåret hade jag lagt på asfalt, gräs och grus. Som vanligt var grusen svårast men det såg bra ut ändå. Hade lagt ca 250-300 m långt  och det var fullt tillräckligt för henne.

Idag så blir det vila för hennes del och sen imorgon kväll så blir det kanske lite mer lydnad.

Ha det

Min TJH i Försvaret

Min TJH i försvaret

En riktig snygging

En riktig snygging


Lugnet har kommit

Hej alla
Nu har jag lugnat mig så Alma slipper skriva åt mig. Ja jag var heligt förbannad men jag är sällan långsint.

Häromkvällen så var sambon o jag och hälsade på våra kompisar med Mallarna. De har tre st för tillfälligt och det är fullfart med hundar och ungar och allt. Den minsta av hundarna är nu ca 10-12v och en livlig krabat. En liten tik som har fallit mig i smaken. Sambon är ju inte speciellt entusiastisk när man snackar om att ev ta denna lilla tik till mitt näste. Om jag skaffar hus så får jag lov men vad tusan, hus kostar ju flera hundra tusen och jag bor ju bra där jag bor. Fin trädgård och hundarna kan springa in och ut som de vill. Visst skulle det bli trångt med tre hundar men man får se det ur en annan synvinkel med. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som det sägs.
Visst har jag med lite ? att rätt ut till ! . Har ju ansökt om att åka till Kosovo på FN-uppdrag men än så har jag inte hört ngt och det verkar inte till att bli något heller. Visst kan man tacka nej men man har ansökt. Vi får se. Jag har en annan lösning på den hunden med men det ska jag prata med vederbörande om på telefon så vi får se vad som händer.
Hon har en härlig kamplust och det är med styv nacke som hon bär iväg med vinsten.

Alma och hon har inte träffats än men jag ska snart dit och göra en altan så det blir tid för dem att leka.

Var och tränade lydnad med Alma igår och det har visst satt sina spår att hon har haft det lugnt på senaste tiden med lydnad. Hon var på ett jävla bushumör och jag tyckte att det såg ut som f-n i lydnaden medans sambon tyckte det såg bra ut. Jag säger bara en sak och det är: Här ska tränas. Minst en kvart om dagen.
Skyddet ser bättre ut och min lilla medicin med att höja hennes självförtroende har gjort lite nytta men det behövs mer.
Pratade med sambon och Alma hade fått lite mat när de hade kommit hem och sen hade Alma dragit sig tillbaka under sängen, grythund som hon är, och somnat rätt fort.

Ha nu en underbar dag och träna på med era hundar. För det ska jag göra.


Denna jä... regering

Hej
Alma här

Ja det är inte min rubrik men väl husses. Jag får skriva för husse klarar inte av att skriva just nu. Han är arg som en flodhäst med nageltrång. Denna gången har inte jag gjort något men väl Anders Carlgren och kompani i vår valda regering.
Det han är förbannad över är den höjda bensin priset. Vi hörde inatt på radion att det kanske skulle bli uppåt 20kr per liter bensin. Hur f-n ska det funka för oss som bor på landet och inte kan åka kollektivt. Hur skulle det se ut om husse och jag skulle åka buss till o från jobbet. Vi skulle behöva åka kl 4 på em och vi skulle behöva byta buss minst en gång och vi skulle inte vara hemma förrän långt ut på fm. Finns det någon hjärna i deras skallar. Nä fy f-n.
Hundträning skulle vi inte ens våga tänka på. Tävling ännu mindre. Åka till Sundsvall och träffa de andra kompisarna finns inte med om detta blir verklighet.
Husse har en rätt ny bil. En 05:a och den drar knappt litern per mil. Hur ska husse ha råd att byta bil? Även om han vill byta bil så går det inte rent ekonomiskt. Alla andra som inte har råd att byta bil? Hur ska det funka? Ska regeringen låna ut pengar till folk som vill köra miljövänligt. Ska alla flytta till fjollträsk( Stockholm), förlåt alla som bor där, bara för man inte har råd att bo på landet. Hur blir det med den levande landsbygden de tjatade om på 90-talet. De snackar om att det ska kompenseras med skattelättnader för de som har långt att pendla till jobbet. Vart går gränsen där då? Även om vi funderar på att flytta närmare jobbet så betyder inte det att vi kan göra det just nu. Vi måste hitta någonstans att bo först och det är inte det lättaste. Husse sa någon om att skaffa EU-moped med cykelkärra så Sixten och jag kunde sitta där bak. Hur töntigt är inte det på en skala. Där kommer väktaren och hans cykelhund. Nej, det går inte.
Nåja det ska nog bli väsen om detta har husse lovat och då brukar det bli det. Hoppas de inte genomför det.

Nu ska jag berätta vad jag har varit med om den sista tiden.
Husse var lite komfunderad över mitt skydd men vi har nog hittat en bra lösning på detta. Han vill att jag ska få större självförtroende och då har vi tagit hjälp av ett par figuranter. De har suttit på olika ställen vi ett par tillfällen och väntat på oss. När vi har varit nära så har de kommit fram och hotat oss. Jag har börjat skälla och de har backat undan. Kommit igen och då har jag skällt igen och de backat igen. Husse har stöttat mig hela tiden och berömt mig och husse tycker att jag har fått lite bättre självförtroende men vi ska träna mer. Hela tiden har jag stått framför husse och inte gett vika för dem. Vid sista tillfället så fick jag bita i skyddsarmen och jag bet. Husse sa att jag inte bitit så bra vid första bettet innan. Han är jättenöjd. Vi ska träna mer på detta och förhoppningsvis så blir planskyddet bättre med och kanske blir skallmarkeringarna bättre i söket. Husse har gjort detta innan på min gamla kompis Ki och då funkade det.
Vi har tränat lite lydnad med och det blir jag bättre på också. Krypet ser fint ut när jag inte har för bråttom. Vi får se vad vi kan göra åt det. Jag har fått ner hela min rumpa nu så magen ligger i med. Jag har själv löst det för husse kan ju inte hjälpa mig. Han fattar inte hur han ska lära mig det, men jag är ju allsmäktig så jag fixar det själv.

En annan rolig grej som jag har lärt mig är följande. När vi kommer ner för trappan på ett av våra objekt som jag får vara med på så ville husse att jag skulle lägga mig vid ytterdörren när han släcker det sista. Han har kommenderat mig på ligg och nu gör jag det automatiskt när vi kommer ner för trappan. Han bara skakar på huvudet och ler åt mig. Än en gång har jag lärt mig själv även om han visade mig två gånger. Han brukar säga att han inte vet hur han lärt mig det jag kan, för det bara fungerar av sig självt. Men han har inte fattat att jag är Allsmäktige Alma och jag kan det redan även om han tror han lär mig något.

Ha det nu bra och var rädd om er

Kram Alma