Längtan börjar bli stor nu!

Tjaba

Hoppas alla som läser denna blogg har det bra. Det har jag bortsett från att jag är jä.... hungrig men boten står i ugnen och väntar. Kycklinglår och potatisgratäng. Gott

Nu är det lite mer än en vecka sen jag skrev och det har rullat på hela tiden. Spår, skydd och lydnad har stått på programmet för Almas del denna veckan. Själv har jag jobbat som väktare och snickare. Gött som tusan att känna man är behövd lite varstans.

Almas lydnad börjar se bra ut tycker jag. I söndags när vi var och spårade så tränade vi lite lydnad efteråt och den gick hyfsat bra. Guds straff till hundvärldens momentet Framåt sändande är ju inte så jäkla roligt men vi tränar. Ska vi till SM i framtiden så är det bara att nöta på.
I torsdags så var vi i Halmstad och tränade och vilket pass. Jisses vad hon går bra nu. Skyddet har verkligen släppt för henne tycker jag.
Vi körde transporter och överfall. Hon är ju het som en brand innan hon får alla hjärncellerna på plats och nu kan jag tala om för henne att hon ska veta hut och uppföra sig som det anstår en tyrann som är allsmäktig.
Under transporten så gick hon bra efter lite korrigeringar och helt plötsligt så blev det överfall under transport. Hade inte bestämt det men figgen tyckte att hon gick bra och hade gjort det under en liten tid så han bjöd på den. Jag paff men Alma visste vad hon skulle göra. Upp pang och bet i armen som hon ska göra. Bra gjort  ALMA!!
I bevakningen så hade hon för första gången lite svårt att släppa ( har hon inte haft tidigare men hon är laddad) så efter en korrigering så släppte hon som hon skulle. Skönt när man inte behöver tjata korrigeringar hela tiden.

Senare så hjälpte jag Anna med lydnaden och gav henne lite tips som jag hoppas har fungerat.

I söndags så var vi i Åhus och körde spår med Jessica och Pixi.
Jessica frågade mig hur jag ville ha mitt spår? Jag ville ha ca 1200 m långt och skiftande terräng. Resten fick hon själv bestämma och jag ville inte veta. Jag litar på Alma och det stärker både mig och hunden när vi lyckas ta oss runt.
Spåret gick genom högt gräs, grus/sand över i lite skog och en o annan vildkanin var också med i spåret. Inget roligt med kaniner i spåret.
Jessica gick med i spåret och kollade lite hur vi gick. Lite hjälp fick vi i en vinkel men annars löste hon det bra.
Liggtiden var ca 1,5 tim och det var hård vind. Liknade ett bra tjh hundspår. Var varmt med och det tyckte jag var bra för vi behöver jobba i värmen, både Alma o jag.

När vi hade gjort våra spår så åkte vi och körde lydnad på Åhus Bk. Alltid lika kul att träna på olika klubbar.
Högreklass lydnad med komendering. Hon gick hyfsat bra men när vi kom till framåtsändandet så gick hon inte bra. Jag fick plocka fram mina hjälper sen funkade det. Krypet gick kanon och skallet med. Verkade som hon skallade bättre när vi kör med kommendering och det är ju bra.

Igår så var det en runda till klubben och mer lydnadsträning. Ikväll så blir det budföring/rapportkörning och grusgropsträning. Imorgon blir det Älmhult och mer lydnadsträning.

Just nu så längtar jag efter att sätta mig i bilen och styra norröver till Sundsvall och Härnösand för kennelläger.
Har jag sen tur så kommer jag med på högre spår i Oskarshamn den 2 aug men det får jag nog reda på denna veckan hoppas jag.

HA det nu så gott så ska jag stilla min hunger

//Magnus


En härlig vecka

Denna vecka som gått har inte Alma jobbat så mycket. Hon var med hos Anders och träffade hans familj. Var intressant och se hur hon reagerade eller inte reagerade på hans familj då de kommer från Kina. Märkte inte att det var några problem och det kändes skönt.

I Onsdag var vi i Älmhult och tränade lydnad. Gick bra och vi körde högreklass lydnaden. Snabba svängar och täta riktiningsändringar i friaföljet gjorde att Alma gick mycket bra. Övriga moment gick med bra.

I torsdag så var vi i Halmstad och tränade. Körde ett pass skydd och det gick bra. Började på transporterna och överfallen. Alma var het på transporten men efter ett tag så gick hon riktigt bra men det är långt kvar tills det sitter riktigt där. Vid första överfallet var Alma inte med alls men sen tog det sig. Hon utvecklas fort nu tycker jag men det saknas lite men det kommer.

I går var vi i Åseda och körde sök, skydd och lydnad. Söket gick hyfsat bra. Hon hade lite problem med att komma igånga på Kerstin men på Micke gick det bättre. Hon går mycket bättre nu än vad hon gjorde innan uppehållet.
I skyddet fortsatte vi träna transporter och överfall. Igår så var det som det klickade till på henne vart hon skulle vara i transporterna och det kändes skönt. Ändå en bit kvar men ser framtiden ljus.
I lydnaden var hon mycket trött och det var mest för att kolla av henne om hon pallade en riktigt tuff dag och det var lite över förväntan som hon svarade upp. Hon var lite seg i fria följet men det andra tyckte jag hon höll ihopa bra efter omständigheterna. Jag menar 6 sökslag och 3 pass skydd sätter sina spår i kroppen och knoppen på henne.

Idag har vi varit och spårat. Ett 400 m spår. Lagom varmt och med markfuktighet. ca 50 min liggtid. Hon gick mycket bra och hade ett bra tempo. Hoppas det håller i sig med. Har anmält mig till Högre spår den 2 aug i Oskarshamn. Det blir en tuff vecka den. Kennelläger först och sen tävling men det fixar hon min stjärna. Gäller bara att ha bra mat och låta henne vila när hon ska vila.

Nu e det söndag em och snart ska jag iväg och jobba ett pass. Sjukdom på jobbet så jag fick hoppa in extra, annars så jobbar jag bara dagtid nu som snickare.

Gud vad man blir sjuk när man träffar alla valpar. Man nästan skriker att jag vill med ha valp. Vet en fin kombination som jag vill ha men jag får lugna mig ett tag till. Jag har så stora planer för Alma så det kommer inte att finnas tid för att ha en valp med.
Men jag vill.

Ha det gott så hörs vi