Fy-farao vad jag e trött

Hej
Nu e vi tillbaka igen efter flytt och annat. Flytten har gått bra men ännu stor det en del kvar att göra. Halva huset ä'r nu inrett och andra halvan kommer så småning om. N u väntar vi bara på inkopplingen av bredband och telefoni.

Vi har haft lite att göra och jag har nästan kännt att vi kunde dra av en timme och börja senare men det skulle jag inte ha tänkt ens. Det fick jag bittert erfara denna natten.
Sammanfattningsvis kan jag säga:
-Köra fort, mycket fort säger inte hur fort men jag hade inte haft körkortet kvar om jag träffat fel poliser
- Blåljus, polis och brandbilar
- Störiga ungar som man skulle vilja slå i närmsta vägg
- Gråtandes tonårstjejer som knappt går att trösta

och inga hundjobb alls!!!

Första ronden brukar vara färdig runt halv ett på natten men inatt var vi färdiga kvart i fyra.

Alma har fått en ny bur och bättre begagnade skyddsärmar så nu kan vi träna ännu mer. En svensk arm och en dold ärm. Gissa vad chefen ska  få använda nästa vecka? hihi

Angående buren så skulle den ju testas direkt när jag hade börjat jobba. Hem som tusan och in med buren. Lätt som en plätt tyckte jag. Mätte och det skulle inte vara några problem. Jovisst vad det gick lätt. På ett enda sketet ställe gick inte buren in och det var det enda hållet jag kan få in den igenom. Det fattades 1cm . Gissa vem som kokte. Resultat. Vi får ta en annan bil i jobbet istället.
Då vintern har drabbat oss så har jag fått köra skitbilen som jag inte får plats i och som låter som ett reaplan invändigt. Pga att vi har lagt om alla bilar till sommardäck utom just skitbilen.
Nu har värmen kommit tillbaka och jag ska köra volvo på måndag. Var så säkra och där hoppas jag buren verkligen går in. Ska testa i eftermiddag när den kommer in.

Annars så tränar vi på, Alma och jag. Kurserna har börjat vilket resuterade i fyra deltagare.

På söndag är det tävling och nu hoppas vi att vi kan bli uppflyttade till högre klass även denna gång. Det kommer inte att bli lätt men skam den som ger sig.

Semestern är planerad och involverade personer som berörs av min framfart har blivit informerade om jag och min hund kommer farandes i början av maj.
Det blir ett skyddsläger. Hade anmält mig till söket men blev det en plats över  i skyddet så vill jag ha den och det blev det. Gisses vad jag är glad för det. Vi behöver all träning vi kan få.
Hoppas kennelhusse o matte kan ställa upp och träna en dag när vi är uppe.

Ha det gott

Vi höres



Lite Info

Hej

Just nu håller vi på att flytta så det blir inte så mycket skrivit. Återkommer när allt är på plats.

Ha det gott

Magnus & Alma

We make it today, up to a higher level !!!!

Hallo folk

Kan bara säga att jag är stolt som en tupp idag.

För första gången i hela mitt liv har vi tävlat lägre spår och vi blev uppflyttade till högre. Med 497p trots nolla på budföringen så fixade vi det.
Spåret gav fullpott dvs 260p och resten var lydnad och platsliggning.

Spåret gick på en betesmark med ca 5cm högt gräs. Hon tog upp spåret direkt. Behövde inte ens säga spår till henne och jag är säker på att hon redan hade tagit upp spåret strax innan pinnen som markerade starten.
1000m på 9.51 säger en del om tempot. Det var ingen småpromenad direkt utan i nästan joggingtakt hela sträckan. Alla pinnarna med hem och jag var nöjd så långt.

Budföringen var under all kritik och när jag sa marsch så sprang hon ut ca 4 m och sen var det lek.
Noll i protokollet.

Platsliggningen gick mycket bra med tanke på att hon inte har legat bredvid någon innan då det har skjutits.
50 nya poäng så började jag känna att detta kan gå vägen.

Då vi skulle samla oss inför lydnaden så satte jag mig ner med Alma och bara njöt av att det var hon och jag. Inget fanns förövrigt utan det bara var vi.
In på plan och ett par "fot" så var hon koncentrerad igen. 

Lydnaden kunde varit mycket bättre. Vi tappade många poäng på att vi kört alldeles för lite kommendering.
Det måste det bli ändring på. 

För övrigt så har det varit en underbar dag.

Ha nu en underbar kväll för det ska jag. Firar med Öl