Grym e hon

Natten som gick så hade jag lite tid över så jag tänkte lägga spår till Alma. Funderade lite på ett skogsspår men tittade ännu en gång mot himlen och den var nattsvart bortsett från stjärnorna. Hmm inte läge att befinna sig mitt i skogen om man skulle få larm.
Det blev ett asfaltspår istället. Ett kort sådant och jag ville se om hon klarade att hoppa upp på avsatser och fortsätta spåra.
Gick ca 10 m innan jag vinklade tvärt höger och över en väg och vidare in på en parkering upp på avsatsen som övergick till gräs. Nästan direkt så vinklade jag tvärt vänster och vidare över gångplattor. Ut på gräs igen och ner för avsatsen igen och ut på asfalten. Över vägen igen och där låg strumpan som jag lagt som slut.
Tyckte hon fixade det bra bortsett från när hon skulle ner för avsatsen. Då slog hon lite många gånger innan hon hoppade ner för att kolla asfalten.

Hoppas det blir lika lugnt i kväll så jag skulle kunna träna något spår ikväll med. Ska försöka lägga ett lite längre spår då men vi får se vad natten har att erbjuda.

Ha det gott

Konstant trött

Hej
Husse här.

Trött är bara förnamnet på mig just nu, till skillnad från min hund, och det bara fortsätter. Jag vet inte vad det är för fel men jag får nog pallra mig iväg till VC en dag och kolla. 

Alma då? Jo det är som en frisk fläkt i vardagen. Det är hon som får ut mig. Dock inte i lördags morse. Klockan ringde halv nio och det stod sökträning på schemat. Det blev ingen sökträning. Huvud upp och huvud ner. Somnade om och vaknade 10:15 och somnade om igen till 11. Då fick jag verkligen gå upp och dra mig ner mot klubben och den kurs jag skulle ha. Tur att de inte är så många och jag har duktiga elever som klarar sig själva. För springa i spåren och hålla koll på smådetaljer på hundar som gör att de kommer vidare i spåret och lär sig något behövs bara på en hund. De andra spårar bra men där är det föraren som behöver hjälp ibland. De är duktiga mina elever och det är roligt att jobba med dem. Det är högt i tak och både de och jag får kritik i alla de former. 

Alma har gått bra den senaste tiden. Vi tog upp lite asfaltspår igen härom natten och det funkade hyfsat bra. Lite förvirring ibland men snabbt tillbaka till spåret och vidare framöver mot slutet. 
I onsdags blev vi kommenderade av gamle man själv på klubben och det var mycket intressant. Både Alma och jag lyckades över förväntan. Jag tyckte att hon gjorde ett mycket bra pass med tanke på att vi körde högre klass lydnad. Till och med skallet funkade bra. Sen är det långt till tiorna men de kommer när vi tränat mer. Vi är en bra bit på väg. Fria följet är vårt bästa moment men det är det som vi tränat mest. 
Ska bli kul och komma upp till träningslägret och till Sundsvall och se vad de säger. Blir alltid lite annorlunda när det är nya människor som ska titta. Jag blir nervös men då brukar Alma skärpa sig och det är ju alltid trevligt.
Skyddet har med börjat lossna tycker jag och det går i rätt riktning. 
Just nu kör vi bara markeringsövningar i söket och i lördags em så fick en av mina kursare ställa upp för jag hade missat träningen innan på förmiddagen. Det funkade jättebra och det var inga större beskymmer att skälla på henne, trots att hon inte har tränat på henne innan. Gissa vilka som ska få agera när vi har skogsträning framöver?

Annars flyter det på. Vi börjar få ordning i vår nya bostad och även i trädgården rör det sig framåt. 

I skolan börjar den nya hemsidan att bli färdig. Några av er kommer att få en länk mailad till er. Vill ha lite konstruktiv kritik för att kunna utveckla den ännu mer. Troligtvis dyker den länken upp nästa vecka.

Ha nu en skön vecka så hörs vi igen.




 

Lite av varje

Hej

Just nu tycker jag allt går emot mig. Det enda som ger mig glädje just nu är att få åka och träna hund. Allt annat suger som det modernt uttrycks.

Almas skydd går bättre och bättre för var träning. Känns skönt.
Söktävlingen vi var på i söndags kan man kalla en totalflopp. Det är till att börja om helt och hållet nu. Alla söktävlingar är inställda tills hösten. Här ska köras mer markeringsövningar. Mycket mer.
Jag gav upp och bröt när hon inte kom i anskällning på en helt öppen figurant. När jag sen fck veta att hon hade legat hos figgen några sek så blev det droppen. Besviken och ledsen körde jag hem, inte för jag är arg, men just ledsen över att det inte skulle funka denna gången heller. Skit samma, hon är ju ändå en stjärna när det gäller spår, så då åker vi på spårtävlingar istället. Den 8 juni är det anmält till högreklass spår.

Framåtsändandet går förvånansvärt bra. Tycker det börjar se vettigt ut men det är långt kvar tills det är färdigt men vi tränar på det. Tack för tipset Magnus om låtsasträdet. Det är numera omdöpt av mina kursdeltagare till "Osbyträdet". Då jag använder det till framförgående med när de ska lära sina hundar det momentet.

Annars har vi flyttat nästan klart nu och det känns skönt. Fia har varit på besök och det känns med jättebra.

Just nu ser vi fram emot vår lilla semesterresa i Sverige. Dock blir det ingen anmälan till söktävlingen i Gävle som var planerad men det kommer fler tåg.
Man kanske skulle ta en runda runt Källstugan och hälsa på där. Vi får se. Hör av mig senare om det blir aktuellt.

På kommande träningsläger så är vi omplacerade till skyddsgänget så Almas brorsa får visa upp sig för syrran en annan gång.

Fick reda på i går att det dröjer ytterligare 3v innan jag får min internetuppkoppling hemma och fast telefoni. Snacka om jag är irreterad på det. Nästan 2 mån ska det ta och flytta en sketen jä.ö... internet uppkoppling.
Sen har man legat sjuk ett tag med nu och det gör inte saken bättre precis.

Ha det gott så hörs vi framöver.

Grattis i efterskott till alla Almas syskon.

//Magnus o Alma